Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних и европских послова Словачке Републике и председавајућег ОЕБС-а Мирослава Лајчака, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Александар Вучић је изразио велику забринутост због дешавања на северу Косова и Метохије и упозорио да Приштина једностраним и провокативним актима изазива напетост и погоршање безбедносне ситуације.

Председник Србије је министру Лајчаку посебно указао на манипулације са наводним тровањем приликом пребројавања гласачких листића и то искључиво косметских Албанаца, упитавши који је то отров који делује на националној основи и затраживши да се спроведе свеобухватна истрага.

Председник Вучић је изразио захвалност што Словачка, упркос притисцима, истрајава на принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова.

Имајући у виду и председавање Словачке ОЕБС-у, нагласио је да је веома важно да та организација сачува статусно неутралан приступ, посебно у раду њихове Мисије на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Шеф словачке дипломатије Лајчак рекао је да је Западни Балкан у фокусу председавања Словачке ОЕБС-у и да са великом пажњом прати ситуацију на Косову и Метохији.

Председник Вучић и министар Лајчак су се сагласили да су односи двеју земаља веома добри и да интензиван политички дијалог доприноси и напретку економске сарадње.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here