Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Председник Александар Вучић наставио је кампању “Будућност Србије” посетом Јабланичком округу. Посету је почео од Власонтица и општине Бојник, а затим је обишао Лебане, Медвеђу, Сијаринску Бању и Лесковац. Вучић је том приликом, поводом претњи из Приштине, поручио да ће Медвеђа и Сијаринска Бања, “остати Србија” и да ће држава у тај део земље улагати све више новца.

Александар Вучић је, приликом посете Власотинцу, рекао да је у решавању проблема, укључујући Косово и Метохију, најважнији резултат, али да у суочавању са изазовима има другачији стил од осталих – не воли да прети, да се јуначи, већ гледа само оно што пише на семафору.

“Хоћу људима који живе овде, а пореклом су са Косова и Метохије, да поручим да не брину, да ће резултат бити у корист Србије”, рекао је Вучић пред обилазак обновљене Основне школе “Синиша Јанић” у Власотинцу, у обраћању грађанима, окупљеним у великом броју.

Како каже, не брине га економски напредак Србије, већ апетити појединих из Приштине, због чега ће данас обићи Медвеђу и Сијаринску Бању.

Према Вучићевим речима, суочени смо са ирационалним руководством у Приштини и да се не зна шта се све може очекивати од њих.

Замолио је све људе у локалним властима да покажу већу бригу према људима, да их примају, чују и слушају који су њихови проблеми и покушавају да их решавају.

После посете Власотинцу, председник Александар Вучић посетио је и општину Бојник у Јабланичком округу. Он је први председник Србије који је посетио то место, које по последњем попису има нешто више од 11.000 становника.

“Као што смо у Лебане довели једног инвеститора, а потребно је још једног, тако морамо и у Бојнику да направимо фабрику да би грађани остали”, рекао је Вучић и поручио да ће Бојник моћи да рачуна на све већу подршку државе.

Вучић је обишао фабрику “Аутостоп”, а у кругу фабрике дочекало га је локално руководство, неколико стотина радника, као и трубачи и КУД “Белац” из Придворице. Том приликом је изразио уверење да ће фабрици бити обезбеђена још једна хала и да ће та фирма моћи да запосли и више радника.

После посете фабрици, председник Србије је обишао и плантажу воћа “Експерт стил”, која се простире на 21 хектар.

Председника су дочекали породица Ђорђевић, која је власник плантаже, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и радници, након чега је имао прилику да види засаде воћа као и механизацију која се користи за његово гајење.

Вучић је истакао и да су издвајања државе све већа и да се 400 милиона евра издваја само за субвенције. Додао је да пољопривреда учествује са 9,8 одсто у укупном БДП-у Србије.

По завршетку посете општини Бојник, Александар Вучић је обишао и археолошко налазиште Царичин град (Јустинијана Прима) код Лебана, које потиче из шестог века.

Приликом посете Лебану Вучић је рекао да су наше снаге несразмерно снажне у односу на потребу да спрече сваку могућност да било ко изврши некакав напад или акцију против државе Србије, чак и против нашег становништва које не живи само са ове стране административне линије.

Вучић је рекао да треба да се уради пут преко Радан планине који ће повезати Јабланички и Топлички округ, како би се повећао број српског становништва у појасу према административној линији, јер тамо живе готово само Албанци. За изградњу тог пута биће издвојено осам милиона евра. Такође, председник Србије је најавио и градњу пет километара пута према Медвеђи и седам према Бојнику, што ће коштати четири милиона евра.

Председник је изјавио да је исељавање Срба са КиМ сада много мање него у претходном периоду, али да и даље траје, те је приметио да су остали “најснажнији и најјачи Срби”.

На питање новинара која је његова порука Србима на КиМ и на југу Србије који су озбиљно забринути због претњи Приштине и који размишљају да се селе, као и људи у косвоском Поморављу и у Штрпцу, Вучић је рекао да је свуда на југу већ поручио грађанима да је то Србија, као што је то урадио и у центру Бујановца, када је био у посети Пчињском округу.

Што се тиче Срба у Штрпцу, Вучић је нагласио да они, као и Срби у читавој Сириничкој жупи живе у албанском окружењу и да су они својеврсни јунаци.

Вучић је, након обиласка Археолошког налазишта Царичин град – Јустиниана Прима код Лебана, рекао новинарима да из свих досадашњих посета види неке заједничке карактеристике шта је урађено, али и шта недостаје.

“У готово сваком месту видите резултате рада Канцеларије за јавна улагања, а то је у ствари резултат озбиљног вођења буџета и јавних финансија, али и ангажмана те канцеларије”, нагласио је Вучић. Најавио је да ће у туристички развој Царичиног града бити уложено најмање четири милона евра.

Подсетио је да је у Лебану турска фабрика вунице већ запослила 157 радника и да ће се број радника повећати на 250, као и да ће доћи и нова фабрика која ће имати нешто мањи број запослених.

“Ако доведемо још једног инвеститора, много смо урадили за овај лепи град”, рекао је Вучић окупљеним грађанима и додао да би требало још радити како би људи чврсто веровали и знали да њихова деца имају будућност.

Додао је да смо имали у том делу Србије и значајна улагања у наводњавање и воћарство и противградну заштиту.

Александар Вучић обишао је Сијаринску Бању и Специјалну болницу за рехабилитацију “Гејзер”, у којој би до краја године требало да почне изградња модерног СПА центра.

Вучић је, у обраћању током посете тој бањи, приметио да се ми сваки дан, можда и више него Албанци, бавимо разним изјавама и глупостима које се чују од њихових политичара, што не би требало, али да је он, ипак, дошао да им поручи да не брину, јер су Бања и Медвеђа – Србија.

Приметио је да је проблем мали број људи који живи у том крају земље, у, како је рекао, природном рају, а да би их било више, потребан је један инвеститор.

На крају посете, Вучић и премијерка Ана Брнабић обратили су се грађанима у Лесковцу. 

Вучић је кампању “Будућност Србије” започео обиласком Пчињског округа, 7. фебруара, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски, Мачвански, Рашки и Расински округ. Циљ је да грађанима представи шта је до сада све урађено и који су даљи планови, али и да чује који су њихови највећи проблеми.

„Српска стварност“ /РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here