Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Застој у дијалогу може бити превазиђен само када Приштина укине таксе на српску робу и престане са провокацијама, поручио је председник Александар Вучић у телефонском  разговору са високом представницом ЕУ Федериком Могерини.

Председник Србије Александар Вучић и висока представница Европске уније за спољну и безбедносну политику Федерика Могерини су, у телефонском разговору, размотрили ситуацију на Западном Балкану, посебно односе Београда и Приштине, саопштила је Служба за сарадњу с медијима Председника.

Вучић је указао на то да застој у дијалогу може бити превазиђен само када Приштина укине таксе на српску робу и престане са провокацијама, какав је закон о статуту Рударског комбината “Трепча” који је, како је рекао, ништа друго до отимање српске имовине.

Нагласио је да је такво стање неодрживо и да једностране мере Приштине штете миру и стабилности у региону.

Српски председник је шефици европске дипломатије поновио да ће Србија увек бити опредељена да ради у корист сарадње у региону. Он је поновио спремност за наставак дијалога у потрази за праведним и одрживим решењем, уколико се створе неопходни услови.

Вучић је захвалио високој представници ЕУ на разумевању и на ангажовању да се постојећи проблем реши. У разговору је истакнуто и да је Србија посвећена спровођењу неопходних реформи на европском путу.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here