Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Председник Србије, у разговору са новинарима,  најавио је могућност ванредних избора и додао да ће о томе одлуку донети ускоро.

Вучић је рекао да су ранији избори могући уколико ситуација везана за Косово остане непромењена, односно уколико Приштина не укине таксе, па се разговори не наставе.

“У том случају, могуће је да се иде и нешто раније на изборе, уколико таквих одлука буде, а да ли ће бити, видећемо”, рекао је Вучић новинарима. Он је рекао да ће о томе “доносити ускоро одлуку”.

“Уколико нема укидања такси, нема разговора, јасно је, рекао је Вучић, да је наш циљ само да сачувамо тренутни мир и стабилност, а да се у будућности, некада, када дође до промене политичких актера или политичких околности, разговори наставити.

Поводом разговора са делегацијом америчких сенатора у Минхену који се тицао и случаја Битићи, Вучић ј рекао да Србија неће штитити никога ко је чинио злочине, али су потребни докази за то.

Ипак је подсетио да су неки на власти били 13 или 14 година, а да ништа нису урадили по овом питању, а сада су, каже, решили да њему “ломе кичму”.

Упитан да ли су амерички сенатори тражили хапшење Горана Радосављевића Гурија због случаја убиства браће Битићи, Вучић је новинарима казао да су сенатори само радили свој посао преневши му да су браћа Битићи били из њиховог “дистрикта” и да то траже њихови бирачи.

“Ја сам рекао да је у мојој Србији убијено 2. 000 људи током њихове агресије и да нисам видео да је још неко испоручен Србији”, пренео је Вучић додајући да је то рекао пред 20 људи.

Истакао је да, за разлику од неких других, који раније никада нису говорили о НАТО злочинима, то чини.

Да ли је било ко очекивао да ће САД променити став по питању косовске независности, запитао је данас председник Александар Вучић у одговор на питање новинара о ставу Доналда Трампа да нормализација односа са Приштином подразумева међусобно признавање Србије и Косова.

“Ко је очекивао да ће највећа сила да промени свој став, тај је много наиван. САД су признале независно Косово. Немојте да мислите да је могуће да ту одлуку промени. Ако ви мислите да неког генија доведете на власт и да промени одлуку Америке, реците ми име тог човека да га одмах доведем и да то решимо”, рекао је Вучић и додао: “Биће да такав не постоји”. Истакао је да разуме жеље америчког председника у вези са КиМ, али да ми имамо жеље, своје потребе и своје планове.

„Српска стварност“ / Спутник, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here