Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Крушевцу да је, обилазећи Расински округ, могао да види шта не ваља, где су пропусти и шта треба учинити, да се на локалном нивоу води већа брига о људима, а држава ће, каже, финансијски помоћи.

Вучић је приметио да не може председник општине да не прима грађане, или директор јавног предузећа да нема времена за грађане.

“Обишао сам данас, чини ми се, не рачунајући Брус, цео Расински округ. Први сам председник који је био у Великој Дренови Ћосића, патријарха Германа. Желео сам да чујем људе и видим шта је то што можемо да урадимо да као држава помогнемо, што можемо да учинимо да људи осећају сигурност за себе и своју децу”, рекао је председник Србије у обраћању грађанима Крушевца.

Вучић је констатовао да је држава много урадила, али да људи и даље живе добрим делом тешко и да је још много тога што очекују од државе и што може држава да уради.

“Не умем да говорим много о томе што јесмо урадили, лакше је да говорим о пропустима, а није их мало. Мораћемо себе да мењамо у будућности. Наша је обавеза да на сваком месту покажемо пажњу грађанима, да видимо шта је то што можемо још да направимо”, рекао је председник.

Истакао је да је Србија на добром путу, економски је убрзала и сваког дана се запошљава све већи број људи.

Међутим рекао је да није задовољан, те додао да ће се Србија трудити, и поред успоравања европске економије, да задржи темпо раста који је двоструко изнад европског просека.

Пренео је грађанима Крушевца добру вест да је решен вишегодишњи проблем – дуг од седам милиона евра крушевачке топлане.

Председник Вучић је на крају  поручио да Србија данас није слабија, већ је многоструко јача, и економски и у сваком другом смислу, него пре неколико година или деценија и наставиће да јача, у сваком погледу, не претећу никоме, чувајући мир и не дозвољавајући било коме да је понижава.

 „Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here