Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Председник Србије Александар Вучић обишао је газдинство породице Цилић код Јагодине и тим поводом најавио већу подршку државе развоју винарства и виноградарства.

“Мере из Националног инвестиционог плана направићемо заједно са струком, самим винарима и виноградарима, како би помоћ била усмерена на активности које су њима потребне”, поручио је председник Србије на Инстаграм профилу “Будућност Србије”.

Вучић је у уторак у изјави РТС-у споменуо да је у понедељак боравио у Јагодини.

Председник скупштине општине Јагодина Драган Марковић није, међутим, хтео да изнесе више детаља о томе за Тањуг, инсистирајући да није била реч о званичној посети.

Председник Вучић је нагласио да велика тржишта, као што су европско, кинеско и руско, на којима је пласирано много производа, захтевају озбиљну промоцију како би српска вина дошла до изражаја.

“Имамо вредне људе који су свој труд и рад инвестирали у производњу вина врхунског квалитета. Држава ће помоћи да производњу појачају и пласирају. У Националном инвестиционом плану предвиђена су средства за развој винарства и виноградарства”, додао је председник.

Вучић је напоменуо да ће бити извојена и средства за развој инфраструктуре, путева и објеката који су у функцији ове две делатности.

“Разматраћемо и могућности административних растерећења, транспарентнијих услова продаје на тржишту и других олакшица како би помогли бржи развој винске индустрије”, истакао је Вучић на свом званичном Инстаграм налогу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here