Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председник Александар Вучић је на седници Главног одбора Српске напредне странке предложио да се у наредном периоду спроведу персоналне промене у странци и уведу нови и млади људи, који ће моћи још више да се боре за своја места и за Србију.

“Снага СНС-a није у одбору и председнику, већ у народу”

Вучић je истакао да је СНС неупоредиво најбоља странка у поређењу са другим странкама у Србији, а да њена снага није у Главном и Извршном одбору или председнику, већ у народу.

“Учинили смо Србију снажнијом него икад, а ништа нисмо жртвовали”

За непуних седам година наше власти, а наследили смо много горе стање него сви пре нас, нисмо изгубили ништа, наш народ у региону јединственији је него икада, Србија је снажнија економски него икада, политички угледнија него икада и ништа од виталних националних интереса за све то време нисмо жртвовали, рекао је Вучић.

Обраћајући се члановима Главног одбора странке, Вучић је истакао да је Србија за време власти те странке постала снажнија него икада.

А после осам година “њихове власти”, имали смо независну Црну Гору, независност Косова и 600.000 људи је остало без посла. “У томе је разлика између нас и њих. Сагледајте ширу слику, немојте да гледате да ли је гужва у превозу”, рекао је Вучић.

Рекао је и да неће да одустане од политике којом Србију извлаче из кризе. Србија, каже, има раст, спушта јавни дуг, смањује незапосленост из године у годину.

Вучић каже да ћемо ове године имати раст 3,7 или 3,8 одсто, а било је планирано 3,5 одсто.

“Следеће године се надам да ћемо имати 4,5 или 4,6 одсто. Када говорим о том расту, треба објаснити да је БДП укупна вредност свега што створимо на годишњем нивоу. Ако сваке године створимо 4,5 одсто више, то значи за толико више можете да се задужите, а да се не задужите, да повећате плате и пензије, а да то не осетите”, рекао је Вучић.

Политичким противницима, припадницима бивше власти, који се пореде са актуелном и кажу да је СНС лош, Вучић поручује да је у њихово време раст био минус 3,1 одсто, а да им је “шампионски раст” био 1,4 одсто у периоду од 2008-2012, при чему су изведене приватизације целе привреде.

“Хајде данас, када тога нема, покажите да можете да растете, а ми показујемо да можемо, да можемо да држимо јавне финансије под контролом, јавни дуг и сви знају да земља иде напред”, рекао је Вучић.

Како је навео, на СНС је посебно поносан због тога што је, без озбира на све грешке и муке, неупоредива њена озбиљност и одговорност у односу на све друге.

Подсећа кроз шта је све морало да се прође, почев од Милошевићеве власти, ратове, инфлације, па затим седам година досовске власти – од убиства премијера, одласка Црне Горе из државне заједнице…

Примећује да тај референдум о Црној Гори да је СНС био на власти никад не би прошао, а то се, каже, десило јер су они који су били на власти били неодговорни.

Онда је навео проглашење независности Косова 2008. године, када је тадашња власт мислила “добро је, завршили смо са Косовом, сад ће странци да дају паре да живимо боље”.

За људе на КиМ председник је председник Србије без обзира на његово име. И по томе се разликујемо, додао је Вучић.

“И сваки пут су људи на КиМ знали шта радимо, да цедимо суву дреновину да извучемо нешто за земљу и за њих на КиМ”, поручио је Вучић.

“Избори у марту, априлу – браните политику, подметните своја леђа”

Вучић је рекао да ће избори бити одржани у марту, априлу, да ће бити најтежи до сада, а од страначких колега затражио је да иду пред људе, да им говоре истину, да се баве својим послом, а не међусобним ратовима.

Вучић је члановима СНС-а поручио да треба да бране Србију, своју политику, да треба да подметниту некад своја леђа, а “не само Вучић и још тројица њих”.

“Брза кампања, најтежи избори, притисци споља ће бити велики, јер неки неће желети да Србија буде самостална и да суверено доноси своје одлуке. Моја молба за вас је проста – разговарајте са људима, немојте да вам буде то тешко, говорите истину, немојте да обмањујете и говорите да смо урадили нешто што нисмо, говорите истину и борите се и када је реч о Косову, Црној Гори” – поручио је Вучић на седници Главог одбора СНС-а.

“Станите у народне ципеле, народ уме да цени рад и труд”

Члановима странке је, такође, рекао да се посвете послу, јер је, каже, остало много да се заврши.

Вучић је истакао да амбасадори никога неће довести на неку функцију, већ да то може само народ.

“Онима који мисле да ће на неку функцију доћи или да ће их на некој функцији сачувати ако су много добри са неким амбасадором… Ниједан амбасадор вас неће довести ни на једну функцију, они раде само у интересу својих земаља. Довешће вас само народ”, рекао је Вучић.

Најавио је да лично има намеру да обиђе у наредном периоду све београдске одборе странке, а затим и све окружне одборе СНС-а.

Вучић је замолио страначке колеге да се припреме током лета, јер у наредних 21 дан жели да обиђе све београдске општинске одборе. Додао је да то нема везе са кампањом “Будућност Србије”. “Не зато што не желим да обилазим општинске одборе широм Србије, већ зато што нећу имати довољно времена. То ћемо углавном викендом да организујемо, да доведемо људе, да разговарамо на проширеним окружним одборима”, рекао је председник СНС Александар Вучић.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here