Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Председник Александар Вучић, поводом предлога Савеза за Србију да се избори са пролећа посебним законом помере за јесен, рекао је да су избори најважнија провера народне воље и да очекује да опозиција тражи да се одржавају што чешће, а не да се одлажу.

Парламентарни избори ће бити одржани на време, у складу са Уставом Србије, изјавио је Александар Вучић новинарима након састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

“Не пада ми на памет, није држава играчка. Пало на памет Драгану Ђиласу, Бошку Обрадовићу и Вуку Јеремићу да одлажу изборе, па да укидамо демократију у Србији, зато што они не могу да победе на изборима, па рачунају да ће за шест месеци моћи… Пустите те приче”, рекао је Вучић новинарима.

На питање да ли је одлагање избора реално и могуће, Вучић је рекао да је реално да опозиција изађе са предлогом закона у Скупштину.

“Избори су најважнија провера народне воље, тако да ја очекујем да они траже да избори буду што чешће, а не да се избори одлажу”, приметио је Вучић.

Коментаришући то што студенти из Удружења “1 од 5 милиона” већ 12 дана блокирају зграду Ректората, Вучић је рекао да су они сви чланови странака.

Блокирана зграда Ректората постала је “партијска прћија”, оцењује председник.

Вучић је, на констатацију новинара да се косовски председник Хашим Тачи налази у седишту Уједињених нација иако Приштина није чланица, нити има статус посматрача, да није видео Хашима Тачија у седишту УН.

Такође, додао је да није било предлога за њихов сусрет, мада му, како је напоменуо, не би био проблем да разговара са Тачијем.

Вучић је нагласио да Тачи није члан званичне делегације, и да се у УН креће и разговара “по кулоарима”.

На коментар председничког кандидата у Хрватској Мирослава Шкоре да српски шеф државе говори о будућности, зато што, како је рекао, има проблема да се сети прошлости, Вучић му је поручио да прочита књиге из психологије у којима пише да о будућности говоре управо они којима је чиста прошлост, а да се на прошлост враћају они којима савест није мирна.

“Што се Срба и Србије тиче, мало тога имамо шта да ‘перемо’, нисмо ми анђели, ни свеци. Да ли је било наших људи који су вршили злочине? Јесте. Нисмо анђели и свеци – у односу на њих, и анђели и свеци. Нисмо ми правили Јасеновац него они, и немој они некога да враћају у прошлост”, поручио је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here