Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Данас нам је убедљиво најтежи дан од почетка короне. Нећемо тражити ни од кога да се вакцинише, осим војске, полиције, лекара, рекао је председник Србије Александар Вучић у емисији “Ћирилица” на ТВ Хепи.

„Данас после подне је до 20.30 сати био најтежи дан за Србију. Ово је убедљиво највећи број заражених до сада. У овом тренутку имамо преко 4.800 људи у болницама. Здравствени систем нам је препун, чак и неке бање морамо да претворимо у ковид болнице. Чекамо отварање ковид болнице у Батајници, али на овакве бројеве немогуће је све сместити“, рекао је Вучић.

„У региону је ситуација због броја мртвих тежа. Наша дужност је да збринемо све грађане, а то је тешко кад не поштују мере, апелујем на грађане да поштују мере. Ја дајем обећање да ћемо да пробамо да набавимо 500.000 до милион вакцина, да пробамо да помогнемо здравству, не интересује ме која ће то вакцина бити“, додао је он.

Председник Србије је истакао да је спреман да преузме ризик, и да није питање колико ће вакцина коштати већ да се што пре добије.

„Кинези су се изборили са епидемијом, а Америка и Европа где постоји традиција поштовања људских права сада се боре са епидемијом. Што се нас тиче, спреман сам да преузмем лично ризик, није питање колико ће се платити, већ да се вакцина добије што раније“, истакао је председник Србије и додао:

„Дан раније добијена вакцина спасиће на десетине људи. То ће спасити и нашу економију. То ће да спаси хиљаде људи који ће да задрже свој посао, ако добијемо вакцину месец дана после других. То ће да спаси и младе људе, којима одузимамо младост и живот. За нас вакцина није политика. Вакцина је живот наших људи и наше економије“, истакао је Вучић, пренео је Блиц.

„За нас је пресудно да вакцину добијемо што пре, ако увеземо кинеске или руске вакцине имаћемо политички проблем, али нико у Србији не треба да има дилему. Хвала ЕУ што су нас уврстили у програм, али ако можемо да увеземо раније, то ћемо урадити. Али нећемо тражити од никога да се вакцинише, осим војске, полиције, лекара. Наша обавеза је да вакцину што пре допремимо у Србију. Не могу да гарантујем, али велика је могућност да ће ускоро бити значаја количина вакцина у Србији. То је питање сата и дана. Не смемо да губимо људе, срећом код нас је мало боље него у Босни и Хрватској“, рекао је између осталог председник Србије Вучић. О највећем броју питања која су му постављена у емисији председник Вучић је већ изнео своје ставове у јавности.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here