Mesto za reklamu

14.11.2019.

Председник Србије Александар Вучић одлучио је да не отпутује у Загреб, где ће 20. и 21. новембра бити одржан конгрес Европске народне партије (ЕПП), на који је позван као лидер СНС-а.

Вучић је упутио писмо председнику ЕПП-а, Жозефу Долу, у којем је образложио своју одлуку.

Александар Вучић је Жозефу Долу у писму захвалио на позиву да се обрати Конгресу 20. новембра у Загребу, на који је позван као председник СНС-а.

Рекао је да је припремио “озбиљну анализу догађања у региону, као и онога што бисмо сви заједно морали да учинимо у наредном периоду”.

Ипак, рекао је да последњих недеља траје “права медијска харанга” у готово свим хрватским медијима против његовог доласка.

“Желим да додам да никаквих стварних разлога за такву врсту хајке нити је било, нити их има, осим што поједини кругови у хрватском друштву не могу да се навикну на снажнију улогу Србије и на чињеницу да се Србија економски подиже, а и политички није више на коленима”, навео је Вучић.

Додао је да није “ни мало страшљив” и да је много пута одолевао таквим нападима и одговарао на организоване нападе.

“Такође, несумњиво је да би ми одлазак у Хрватску и јасно заступање српске политике донело значајне поене у Србији, али, узео сам у обзир и оно што је за мене најважнији део политике коју представљам, а то је, пружање руке и отворена врата за боље односе између Срба и Хрвата, између Србије и Хрватске у будућности. Истовремено, ни на који начин не желим да утичем на додатно погоршање положаја Срба у Републици Хрватској”, навео је Вучић.

Због свега тога, истиче, неће присуствовати Конгресу у Загребу. Сматра да тиме олакшава посао и Долу.

“Мој недолазак, молим вас, схватите као доказ снаге и жеље да мењамо ствари набоље, а не доказ слабости”, навео је Вучић и замолио да један од наредних важних догађаја за Европску народну партију организује на територији Републике Србије.

У Србији су сви добродошли и ни против једног учесника и члана наше Европске народне партије неће бити вођена било каква хајка и харанга, истакао је председник Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here