Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Нема ништа од тога да ми признамо Косово, а не добијемо ништа, поручио је председник Србије Александар Вучић. Потврдио је да је Вашингтон озбиљан у намери да приштинске таксе на српску робу буду укинуте и додао да верује да ће САД тај притисак наставити.

Александар Вучић је, након што је положио камен темељац за изградњу швајцарске фабрике чоколаде Бари Калебо, одговарајући на питање новинара у Новом Саду како ће Србија одговорити на ултиматум Приштине, упитао: “Какав ултиматум? Да ми морамо да признамо њих, а не добијемо ништа? Нема ништа од тога.”

“Нека они раде свој посао, ми свој, па да видимо ко је успешнији”, рекао је председник и додао да је притом кључно да се сачувају мир и стабилност.

Председник Србије потврдио је да је Вашингтон озбиљан у намери да приштинске таксе на српску робу буду укинуте и додао да верује да ће САД тај притисак наставити.

Упитан да ли, после посете САД, сматра да Вашингтон озбиљно прети премијеру косовских институција Аљбину Куртију да укине таксе, Вучић је рекао:

“Апсолутно да. Вашингтон је апсолутно озбиљан у својој жељи да приштинске таксе буду укинуте и ја сам захвалан људима у Белој кући, пре свега, и у Стејт департмент”, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду. Он је додао да је уверен да ће САД наставити тај притисак.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here