Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Посетом Јужнобанатском округу председник Србије Александар Вучић наставио је кампању “Будућност Србије”. Данас обилази Панчево, Ковин, Опово, Вршац, Белу Цркву и Банатско Ново Село. Поручио је да брине о Јужнобанатском округу и да се ради на бољим условима за најмлађе и најстарије.

Прва станица за председника Србије је Опово, где је обишао Дом здравља у којем је запослено 70 људи, од којих је 20 лекара специјалиста.

Вучић у Дому здравља у Опову

Испред Дома здравља председника је дочекао велики број мештана Опова и запослених у тој здравственој установи.

У разговору са мештанима, председник је рекао да брине о Опову и целом Јужнобанатском округу. Истакао је да је за тај крај потребна још једна фабрика.

Председник је навео да је општина Опово била задужена 105 милиона динара, а да су данас дугови спуштени на 70 милиона, али и истакао да није задовољан ни ониме што је урадила садашња власт, јер то још увек није довољно.

Истакао је да се у претходном периоду радило на побољшању услова за најмлађе и најстарије, а планови су и да се ради на заспошљавању, што је за најнеразијенију општину у Војводини најважније.

Подсетио је на инвестицију ЗТФ која је дошла Панчево, а која ће значити и за Опово, и додао да му је на тој инвестицији честитала чак и немачка канцеларка Ангела Меркел.

“Немојте да бринете и да се секирате када видите да има оних који нису одговорни, а који би да нас врате у прошлост. Политика вешала и политика прошлости никада неће победити политику будућности?”, поручо је Вучић и захвалио на величантсвеном дочеку коју су му мештани приредили испред Дома здравља.

Након тога, председник је обишао део изграђеног пута Опово – Дебељача.

Поручио је да је више него крајње време да се тај пут заврши а том приликом је најавио и да ће се градити ауто-пут Београд –Зрењанин и Зрењанин – Нови Сад. како је истакао, грађани Опова ће боље бити повезани и са Зрењанином и са Београдом, што ће много значити за довођење инвеститора.

У Банатском Новом Селу председник је посетио газдинство породице Максимовић а након тога је разговарао са пољопривредницима из тог краја.

Газдинство породице Максимовић

Газдинство породице Максимовић, које се простире на близу 500 хектара земљишта, поседује 380 грла стоке, а годишње произведе око 750.000 литара млека.

Са председником Србије су и председник покрајинске Владе Игор Мировић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и градоначелник Панчева Саша Павлов.

Кампању “Будућност Србије” Вучић је започео 7. фебруара, обиласком трасе “Коридора 10” у Грделичкој клисури, у склопу дводневне посете Пчињском округу.

Најављујући кампању, он је изјавио да ће обићи свих 29 округа у Србији како би грађанима представио постигнуте резултате и даље планове, као и да чује њихове примедбе.

„Српска стварност“ / РТС, Танјуг /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here