Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председник Александар Вучић обишао је волонтере који у “Штарк арени” пакују пакете помоћи за 173.000 Београђана старијих од 65 година чије су пензије мање од 30.000 динара. Претходно, председник Вучић је разговарао са привредницима који су се укључили у акцију помоћи свом народу.

Шлепери са намирницама синоћ су стигли у “Штарк арену”, а данас је око 350 волонтера почело са паковањем пакета.

То је помоћ Града Београда и ПКС најугроженијим суграђанима.

Како је раније најављено, прве пакете помоћи пензионери ће добити сутра, најкасније у петак, а достава ће трајати десетак дана, јер ће се дневно из Арене слати око 15.000 пакета.

Сваки пакет је тежак 8,5 килограма и садржи 13 намирница – килограм брашна, шећера, литар уља, паштету, месни нарезак, кафу, чај, супу, детерџент, сапун, тоалет-папир…

Са председником су Арену данас обишли и градоначелник Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и председник ПКС Марко Чадеж, као и директор Арене Горан Грбовић.

Вучић је захвалио волонтерима истакавши да је то велика помоћ.

“Тај број од 173.000 је 9,8 одсто укупног броја пензионера на нивоу целе Србије”, рекао је Вучић новинарима.

Председник је истакао да волонтери у Арени пакете пакују под посебним мерама заштите, те навео да је до сада спаковано око 12.000 пакета.

“Велики је број људи, они раде по сменама, 350 их је увек у хали. Али сви су на све могуће начине заштићени”, рекао је Вучић.

“Хвала им на томе, јер тиме показују да људску солидарност, храброст, посвећеност у борби за животе, пре свега наших родитеља”, рекао је Вучић.

Председник разговарао са привредницима

Вучић је захвалио привредницима што су много помогли и донирали своје производе у великим количинама, као новац и за машине до којих се сада тешко долази.

“Показали сте не само одговорност већ и борбеност и љубав према сопственој земљи и на томе сам вам изузетно захвалан”, поручио је Вучић.

Каже да и велике и успешне фирме осећају због ове ситуације проблеме и да зато држава за њих припрема велики и озбиљан пакет мера.

“Имаћете значајну помоћ државе, то вам гарантујем”, поручио је председник Србије Вучић привредницима.

Председник Вучић је рекао и да ће се са привредницима разговори наставити и о корпоративним обвезницима и другим начинима како би држава могла да им помогне, како би се сачувао приватни сектор.

Напомено је да је, ипак, у овом тренутку здравље људи приоритет и замолио их да добро обезбеде раднике који и даље раде са заштитном опремом и да брину о њиховим животима.

Неће се смањивати плате у јавном сектору 

Председник Србије Вучић рекао је и да скоро све друге земље око нас иду на драстично смањење плата у јавном сектору, али да Србија то неће радити зато што боље стојимо по питању јавних финансија, као и да због тога држава може више да помогне. Замолио је и привреднике да не отпуштају раднике и да им не смањују плате.

Београд – највеће жариште

Београд је највеће жариште коронавируса, а затим Ниш и Ваљево, изјавио је председник Александар Вучић. Додаје да ће држава гледати да ускоро изађе с новим мерама за та три града.

Истакао је да ће данас први пут број заражених коронавирусом у Србији бити драматично већи због, како је рекао, већег броја тестираних грађана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here