Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Председник Србије Александар Вучић обишао је нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у оквиру изградње брзе пруге, на деоници Стара Пазова-Нови Сад.

Александар Вучић је обишао пероне, као и станичну зграду, сада у потпуно новом “издању”, а специјалним мерним колима “проверио” брзину нове пруге.

– Најбрже икада возом кроз Србију! Ово је нешто што остаје иза нас! Много сам срећан, оборили смо рекорд – 181 км на сат, историја Србије! – вожња тестним возом немачке железнице за проверу техничке оспособљености прве деонице пруге Београд – Нови Сад за брзине до 200км на сат – преноси своје утиске председник Вучић.

У оквиру изградње пруге за велике брзине, на деоници Стара Пазова – Нови Сад, реконструисана је и железничка станица у Инђији.

“Са Ђурђицом Загорац, управницом станице Инђија, обишао сам данас њено старо радно место у потпуно новом руху. Поносан на Србију!”, написао је Вучић на Инстаграм профилу “будућностсрбије”, уз фотографије модерне железничке станице у Инђији.

Реконструкција железничке станице Инђија, на деоници брзе пруге Стара Пазова-Нови Сад почела је прошле године.

Станица је изграђена давне 1883. године и више деценија уназад није била реконструисана.

Како је приликом почетка радова рекао Ненад Станисављевић из Инфраструктуре железнице Србије, радовима је обухваћена реконструкција фасаде, замена столарије и надстрешница, комплетна обнова ентеријера, спољно уређење, уређење станицног партера и зелених површина и озелењавање простора око станице.

Поред тога, у оквиру станице, предвиђена је и израда нових сигнално-сигурносних и телеграфско-телефонских објеката и уређаја.

Грађевинске радове на реконструкцији железничке станице у Инђији изводи руска компанија РЗЗД Интернешнал.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here