Mesto za reklamu

10.03.2019.

На сусрету са Патријархом и Синодом СПЦ Државни врх упознао највише званичнике СПЦ о ситуацији у земљи после најновијих догађаја на Космету. Након састанка Вучић је истакао да је ситуација у којој се Србија налази тешка, али да српски народ и српска држава неће остати на цедилу. Имамо исто мишљење о проблему и о начину како да реагујемо, рекао Патријарх.

“Захавалан сам Патријарху и члановима Синода СПЦ, који су имали воље да ме саслушају. Ми смо донели Патријарху и осталима текст палтформе коју су косовски Албанци усвојили за потребе прекида дијалога са Беогардом и упознали их са свим акцијама и шта су чинили — од неспровођења Бриселског споразума, преко такси, до палтформе која је у ствари показатељ колико неки људи желе изазивање кризе и изазивање проблема, а не решавање проблема”, рекао је Вучић.

Ми смо тачку по тачку, прицип по принцип образложили и рекли колико то опасности носи и колико је тешка ситуација у којој се Србија налази.

Патријарх Спске православне цркве Иринеј рекао је данас, након састанка са председником Александром Вучићем, да је битно да држава и црква имају исто мишљење о проблему и исто мишљење о томе како да реагују на проблем, у ситуацијама каква је сада око Косова и Метохије.

Поглавар српске цркве Иринеј рекао је новинарима, после састанка који је иницирао председник Вучић након што је Приштина донела платформу, да је разговарано о стању у земљи, посебно на Косову и Метохији, где из дана у дан постаје, како каже, ситуација све тежа. Нагласио је да су овакви састанци веома важни и потребни, те пожељни да буду чешћи, чим се проблеми јављају.

“Битно је да имамо исто мишљење о проблему и о томе како да реагујемо у оваквим приликама”, рекао је Патријарх српски господин Иринеј.

Данашњем састанку У Патријаршији присуствовали су и премијерка Ана Барнабић, први потпредседник владе Ивица Дачић и генерални секретар Председника Србије Никола Селаковић.

„Српска стварност“ / Агенције /   

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here