Mesto za reklamu

Вучић је у ауторском тексту за ЕУобзервер, одговарајући на критике италијанског новинара Матеа Тревизана, навео да је као председник Србије ретко реаговао на медијске нападе против земље коју предводи.

  1. 11. 2018.

Председник Србије је рекао да би било лепо када би се многи у ЕУ као и у Србији усагласили да ли желе да затворимо државне медије или желе да будемо благонаклони према њиховом раду.

Поводом навода Тревизана о физичким нападима на новинаре и да је то врх леденог брега, Вучић пита која је то земља ЕУ у којој има мање напада на новинаре него у Србији.

На Тревизанову примедбу да се притисак врши на различите начине, Вучић одговара да је више од 90 одсто судских поступака против новинара покренуто на захтев лидера опозиције, а не представника Владе.

“Лично, упркос бројним увредама, претњама и клеветама последњих шест месеци, никада нисам уложио жалбу против неког медија и новинара. Верујем да сам, на тај начин, показао како се треба односити и на који начин се негују различитости”, истакао је Вучић.

На примедбу да нису решена убиства неких новинара каже да су они убијени пре 30, 20 и 15 година, а да тадашња “такозвана демократска власт, о којој тако лепо говорите, није померила ниједан од тих случајева са мртве тачке”.

Председник Србије је између осталог навео да се ипак са Тревизаном слаже у једној ствари – да ситуација у Србији заиста није сјајна и да има много ствари које треба да урадимо да би се побољшала. “Управо зато је важно за државу да сарађује са свим представницима медија и синдикатима. Премијерка Ана Брнабић и ја смо одлучни у исказивању политичке воље да унапредимо ситуацију у медијима и да сарађујемо са релевантним новинарима и медијским удружењима да би се тај циљ постигао”, навео је Вучић. Позивамо ОЕБС да посредује у процесу, а да новинари и медијска удружења допринесу делегирањем чланова ради израде медијске стратегије, закључио  је Александар Вучић, председник Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here