Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да верује да ће у другој половини месеца доћи до наставка дијалога са Приштином на највишем нивоу у Бриселу и да ће том приликом заштита српског народа на Косову и Метохији бити истакнута као снажан захтев.

Он је на питање о томе како се може помоћи Србима на Косову на које се константно врше притисци рекао за тв Пинк да ћемо се борити и бринути о насем народу колико можемо и преко међународне заједнице.

Вучић је поводом случаја Драгице Гашић повратнице у Ðаковицу рекао да је њен случај само парадигма о томе колико им смета једна земља.

Вучић је рекао и да не мозе да верује како се о томе извештава у појединим нашим медијима.

Напомиње и да Србија од 1999. године и 2008. године нема фактичку власт на КИМ и да ништа не може да предузме мимо међународне заједнице да би заштитла те људе, али да ће се помоћи на друге начине колико се може.

На питање око наоружавања приштинске војске истиче да раде све што је супротно резолуцији 12 44 и међународном праву. Што се тиче најаве о набавци наоружања из Турске каже да ће о томе разговарати са турским пријатељима.

Указао је да су наша и приштинска војска као “небо и земља”, и да се не могу поредити јер нису исте категорије.

Казао је да имамо добре односе са Кфором и захвалио генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу на добрим порукама, и поштовању онога о чему су разговарали, истичући да је циљ очување сигурности и развоја наше земље.

Вучић је такође захвалио и на томе што му је општина Звечан уручила признање почасног грађанина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here