Mesto za reklamu

15.11.2019.

Председник Александар Вучић изјавио је данас да постоје озбиљни притисци на српску војску и наменску индустрију, јер многи тешко подносе војну неутралност Србије и то што земља самостално доноси одлуке.

На питање новинара да ли је недавно хапшење због изношења техничке документације из фабрике „Први партизан“ само један вид нарушавања и „изгуравања“ српске одбрамбене индустрије из послова, Вучић је одговорио:

„То је једна од ствари“.

Председник Србије је рекао да постоје озбиљни притисци на српску војску и наменску индустрију, као и да је та тема много „тежа“ од онога како данас изгледа, и да је мање у вези са случајем на којем је „неко мислио да Бог зна шта изгради“.

„Имамо других проблема, јер војну неутралност Србије и самосталност у доношењу одлука многи други не могу лако да поднесу, и зато ће наставити са тим“, рекао је Вучић.

Он је навео да је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг конкретан када каже да је Србија војно неутрална и да може сама да одлучује, али да постоје друге врсте притисака, о којима, каже, сада не сме јавно да говори.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here