Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

У другој половини јуна, око Видовдана, почеће радови на аутопуту Београд – Бијељина – Сарајево, од Кузмина до Сремске Раче, најавио је данас председник Србије Александар Вучић.

“Конкретни радови на аутопуту Београд-Бијељина-Сарајево, на секцији Кузмин – Сремска Рача, највероватније од моста преко Саве, почињу у другој половини јуна, око Видовдана. Тада крећемо у извођење радова на аутопуту Београд – Бијељина – Бањалука и Београд – Бијељина – Сарајево”, рекао је Вучић након састанка са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком.

Додао је да је са Додиком разговарао о свим важним питањима, која су значајна за Србију и БиХ.

Вучић је рекао да се чека формирање Савета министара БиХ, а да Србија жели да се то деси што пре, као и да жели најбоље односе са БиХ.

Додик је изразио захвалност и задовољство жељом, хтењем и намером Србије и председника Вучића да непрестано помаже грађанима и општинама Републике Српске.

На заједничкој конференцији са председником Србије, Додик је оценио да је данашњи договор о помоћи грађанима РС, пројектима које ће финансирати Србија у 62 општине Републике Српске, најконкретнији до сада.

Реализација овог договора и пројеката значиће да ће Србија бити присутна у свим општинама широм Републике Србије, а у питању је озбиљан новац, рекао је Додик.

Казао је да охрабрује чињеница да Србија на овај начин помаже Републици Српској и када знамо да, како је рекао, има много тога што у Србији треба да се уради.

Додик је рекао да је са председником Вучићем разговарао и о питању односа БиХ и Србије, посебно питању границе, које, како је рекао, остаје нерешено због става бошњачке стране која има неке своје, другачије приступе том питању. Што се њега тиче, рекао је, прихватљива му је варијанта која је првобитно предложена.

“Србија и Српска показују сарадњу која је усмерене да стабилизацију читавог простора. Србија је нама најважнија за стабилност целог региона, а отворена питања која постоје се решавају”, рекао је Додик и додао да је то што чини Србија за Српску добар пример за сваког, посебно Срба у БиХ.

Председника Вучића је, каже Додик, обавестио и о формирању власти на нивоу државе БиХ у чему су српска и хрватска страна показале спремност, али да с бошњачке стране постоји очигледна опструкција с циљем да на министарским позицијама задрже кадрове који им одговарају. Дакле, истакао је, није реч само о техничком застоју, већ о организованој опструкцији, која ће трајати још неко време, рекао је Додик и додао да српска страна нема намеру то да трпи.

 „Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here