Mesto za reklamu

02.12.2020.

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму да је за четири месеца изграђена болница намењена оболелима од коронавируса у Батајници, уз поруку да ће Србија победити корону.

То је објављено на Инстаграм профилу будућностсрбијеав, уз фотографије на којима се види хронолошки ред како је болница грађена.

Секретар за ванредне ситуације Дарко Главаш изјавио је да је Град Београд завршио све пратеће инфраструктурне радове на ковид болници у Батајници која ускоро почиње са радом.

Наводи да преостале радове у самој болници и даље изводе Министарство здравља и Министарство одбране, док је Град завршио водоводне и канализационе инсталације, увођење струје и телефона.

“Град Београд је завршио све радове које је имао као налог од републичког Кризног штаба и у року који је био задат”, рекао је Главаш за Танјуг.

Такође, додаје он, урађено је проширење на Батајничком друму, као и једно проширење на Новосадском путу, а направљене су, каже Главаш, и нове аутобуске станице.

Ојачана је, наводи, пратећа инфраструктура ка самој болници, а тренутно се, истиче он, праве договори са јавним превозом на који начин ће се и медицински радници, који би требало за неколико дана да почну да раде, превести до ковид болнице.

“То је један изузетан комплекс који ће много помоћи да се растерети комплетан здравствени систем Београда и земље, али и да се на прави начин прихвате сви заражени”, закључио је Главаш.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here