Mesto za reklamu

30.11. 2018.

То што неко није осуђен из политичких разлога не значи да није починио злочине, рекао је председник Србије Александар Вучић поводом ослобађајуће пресуде за Насера Орића и приметио да је очигледно да за нас Србе неће бити правде.

“Очигледно да наша суза нема родитеља и да ће чак и убијени, преклани, Слободан Илић испасти као да је убијен од ко зна кога или да је извршио самоубиство”, рекао је Вучић новинарима у Никозији.

Председник Србије Александар Вучић каже да сви данас свој идентитет покушавају да граде и да га одржавају на некаквој кривици Србије и тако што причају најгоре о Србији.

Вучић је, поводом покушаја да се у црногорској скупштини мења историја, приметио да је Србија данас свима крива.

“Само чекам још да у Македонији покрену ону ицијативу да је Србија починила геноцид и таман онда да све видимо. Ништа од тога није нити ваша, нити моја генерација крива и заслужна, али сви мисле да би данас могли нешто да нам наплате”, рекао је председник.

Он је, на питање новинара, рекао да то што је један посланик у ЦГ парламенту рекао да би бацио бомбу на њега, рекао да је то најмањи проблем, иза којег не сме да се сакрије суштина, а то је да сви нешто пребацују Србији и на њеној кривици граде своје идентитете.

Нагласио је да Срби данас морају да се уједине у одбрани права на постојање, али не како то раде Еди Рама и Рамуш Харадинај, већ да се уједине у љубави према Србији, према српском народу и очувању језика, културе.

И поред живих сведока који, подсетио је Вучић, потврђују да је Орић починио злочин, неки се праве да то не чују и не виде.

“Имамо против што се слави неправда и они који су чинили злочине. То што неко није осуђен из политичких разлога не значи да није починио злочин. А за мене је чудо да неко није осуђен, а постоје живи људи који могу да посведоче”, рекао је Вучић.

Зато треба да се још више боримо за напредак народа, за бољи економски раст и незаборав наших жртава.

“Кад их други не виде, да ми то радимо, да све те жртве не буду заборављене, као и неки који припадају другом роду, а наши сународници су их погубили”, рекао је Вучић.

Додао је и да се знао унапред исход, јер је реч о политичкој а не правној одлуци.

“А сваку пресуду по питању сваког српског официра коментарисали су и пре него што се догодила, и првостепена, а не правоснажна… То морамо да прегрмимо, да пређемо преко тога, да будемо снажни, јаки, храбри”, рекао је Вучић.

Како каже, његова порука свима који би да унизе и униште Србију је јасна. “Ми никоме не претимо, ни од кога ништа нећемо, ништа туђе нам не треба. Хоћемо да будемо своји на своме, да будемо на нашим огњиштима, да радимо, живимо, а својим радом ћемо се трудити да будемо успешнији. То право нико не може да нам одузме”, навео је Вучић.

Али то што видите нашу бригу и забринутост, немојте случајно да помислисте да сте видели страх и да можете да прегазите и понизите Србију, истакао је председник.

“Никада вам нећемо дозволити, Србија и наш народ на крају побеђују”, закључио је Вучић.

“Неке ствари просто не можемо да допустимо”

Председник је коментарисао и ситуацију на Косову и Метохији. Постоје неке ствари које просто не можемо да допустимо по питању Косова и Метохије, поручио је Вучић.

Вучић каже да је за њега главна вест то што неки хоће да нам отму северни део Митровице и да се сви притом праве да не разумеју о чему се ради, али и изјава Кадрија Весељија да ће косовску војску направити до половине децембра.

“То нас полако али сигурно води ка потпуној катастрофи”, рекао је председник Вучић. “Молимо људе у Европи и свету да разумеју, иако знам да имају своје проблеме, какви ће проблеми настати ако се неко не позабави тиме. Ово говорим нерасположен и забринут, али не уплашен”, казао је Вучић.

“Сада видим зашто претње неких људи да ће срушити власт у Београду за месец дана, а остало им је још двадесетак и неки дан, нису биле само празна пушка”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, најважније је да сачувамо мир, али и да сачувамо наш народ на КиМ, постоје неке ствари које просто не можемо да допустимо.

На питање шта очекује од сусрета са Јоханесом Ханом, који би требало да дође у понедељак у Приштину, Вучић је кратко рекао да очекује да га види.

“Не знам ни шта бих вам рекао, могу да кажем хвала Јоханесу, доживљавам га као искреног пријатеља Србије и свих нас на Западном Балкану. Ово су за нас ужасно тешки дани”, навео је председник Србије Александар Вучић.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here