Mesto za reklamu

24.07.2019.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће бити задовољена правда у Хагу када је у питању Рамуш Харадинај, и поручио да не треба да сањамо да ће нам неко донети правду.

„Већ је изашао, хоће мало и да руча с њима?“, прокоментарисао је Вучић за РТС одговарајући на питање новинара да ли ће у Хагу правда бити задовољена.

Српска суза није имала и неће наћи родитеље, одговорио је Вучић.

„Немојте да сањамо снове како ће неко да нам донесе правду. Није нам је доносио досад, неће нам је донети ни убудуће. Него, када ће тај коктел који организују у Хагу Харадинај и остали? Да још мало поприча са њима како се намучио. Тежак је био тај лет од Приштине до Беча и Хага“, казао је Вучић.

А коментаришући то што је Харадинај отишао авионом Беџета Пацолија, каже:

„Намучио се, можда није било стјуардеса у авиону, и то Пацолијевом. Како чујем, ишао је Пацолијевим авионом. Каже да је дуго чекао овај други авион. Тешка ситуација, намучио се велики јунак“.

Каже да не може да одговори да ли ће правда бити задовољена и указује на двоструке стандарде.

„Када неког питате — како је могуће да правите другу албанску државу у срцу Европе, кажу да имају право на самоопредељење… Кад питате —зашто неки други у региону немају то исто право, према дефинисаним територијама, и то не зато што ви то тражите већ само питате за принцип, они кажу — ви Срби морате да разумете да је то против вас, али да не може другачије да буде” рекао је он.

Истиче да је то увек тешко питање за правнике — ко и под којим условима има право на самоопредељење.

Председник додаје да онда схватите да су право и правда умрли.

„Ми Срби треба да заборавимо, да не рачунамо на право и правду које ће неко други да нам доноси и одређује. Морамо да се изборимо за бољу, снажнију и јачу Србију и бољу будућност, и да прећутимо многе ствари, али да почнемо да говоримо, и када почнемо говоримо да не угрожавамо своју будућност“, истакао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here