Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Поносни смо на чињеницу да смо најбољи пријатељ НР Кине у Европи, али смо срећни и због чињенице што у Кини имамо великог и искреног пријатеља, поручио је председник Србије Александар Вучић путем видео-линка на отварању трећег кинеског међународног извозног Експо сајма у Шангају.

Александар Вучић је изразио захвалност председнику Си Ђинпингу на помоћи Србији у најтежим тренуцима.

“Поносни смо на чињеницу да смо најбољи пријатељ НР Кине у Европи, али смо срећни и због чињенице што у Кини имамо великог и искреног пријатеља”, рекао је Вучић и додао да Србија није велика земља, ни по броју људи, ни територијално, али је велика по свом срцу и по свом пријатељству са НР Кином.

Председник је рекао да је срећан што Србија трећу годину за редом излаже на Експо сајму у Шангају, и учествује у промоцији најбољег из светске економије, као и зато што у години пандемије Србија и Кина бележе 30 одсто увећања своје трговинске размене.

Вучић је поручио да је идеја “Појаса и пута” коју је у свет раширио кинески председник Си Ђинпинг, идеја којој је Србија приступила свим срцем.

Изразио је захвалност председнику НР Кине Си Ђинпингу на томе што је свој ауторитет користио да помогне Србији у најтежим тренуцима, и економски слањем својих инвеститора, људи који данас воде рачуна и бригу о српској Железари, и компаније “ХБИС гроуп” из покрајине Хебеи, али и из компаније “Зи Ђин”, који воде рачуна о нашем руднику бакра.

“Захвалан сам председнику и на изузетном раду његових компанија на развоју инфраструктуре у Србији, од железничке пруге према Будимпешти, до бројних ауто-путева поручио је Вучић на онлајн отварању Међународног увозног сајма у Кини – “China International Import Expo”.

Чен Бо пожелела Србији успех на Сајму у Шангају

Амбасадорка НР Кине у Београду Чен Бо рекла је да жели да прозводи из Србије буду што популарнији на Међународном увозном сајму у Шангају.

Чен Бо је на свом званичном Твитер налогу написала да су на онлајн отварању Сајма говорили председник Кине Си Ђинпинг, председник Александар Вучић и лидери других земаља.

“Председник Си Ђинпинг, председник Вучић и лидери других земаља су се обратили на отварању путем видео-линка. Желим да производи из Србије буду све популарнији на сајму увоза у Шангају,” написала је Чен Бо на српком језику и то на ћирилици.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here