Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се у наредном периоду више посветити дијаспори, те да се мора направити најбоља могућа стратегија да се део наших људи врати у Србију.

Како је председник Вучић река, тешко је да он као председник Србије обилази Србе у дијаспори, јер је питање како би се то протумачило у тим државама, у којима наши грађани живе. Вучић је рекао да разуме да су неки наши људи из дијаспоре понекад кивни на државу Србију, “некада с разлогом, некада без разлога”.

“Морамо да направимо најбољу могућу стратегију да део тих људи вратимо”, рекао је Вучић.

Каже да се нада да ће то бити могуће за пет, шест година када ће, каже, у Србији бити стандард који ће омогућити да се део наше дијаспоре врати у матицу.

Председник Србије најавио је да ће учествовати на Минхенској безбедносној конференцији, где ће бити сви најзначајнији људи из света, а да њега, према агенди, очекују сусрети са 15 – 20 званичника.

“Толика ми је агенда, 15 до 20 важних људи. Волфганг Ишингер, кључни човек конференције, довео је политички најзначајније људе, чак и оне који нису били ове године у Давосу. Многи ће и из региона ићи и из свих делова света. Сви иду у Минхен”, рекао је он за Пинк.

Како каже, главне теме ће бити како да се заустави Кина, о томе ће говорити западни свет, и однос према Русији.

У Минхену ће бити и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, а Вучић каже да га очекује и сусрет с њим.

Како је истакао, у Минхену ће бити и представници привремених приштинских институција – Тачи, Харадинај и Хоџај. “Тући ће на све стране. Идем тамо да се борим за Србију”, поручио је председник Србије Вучић.

„Српска стварност“ / ТВ Пинк, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here