Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Србија ће водити рачуна не искључиво о својим интересима, већ и о интересима својих пријатеља, рекао је председник Србије Александар Вучић после састанка са шеиком Насером бин Хамадом бин Исом ел Калифом, изаслаником краља Бахреина. Вредности партнерства које расте, надамо се, биће учвршћено дипломатским, економским и стратешким везама између две земље, поручио је шеик.

Председник Вучић пренео је да је у разговору са шеиком Насером бин Хамадом бин Исом ел Калифом, изаслаником краља Бахреина за хуманитарни рад, питања омладине и саветника за националну безбедност, договорено рад на потписивању свеобухватног међудржавног споразума са циљем развоја сарадње у свим областима.

Вучић је, након састанка са изаслаником краља Бахреина, изразио захвалност што је за кратко време после његове посете тој земљи, донета одлука да се делегација Бахреина посети нашу земљу.

Вучић је, на заједничкој конференцији за штампу, казао да су Србија и Бахреин, по начину вођења суверене и независне политике, створиле поверење већ после првог састанка у Манами.

Вучић је казао да је у разговорима откривено много поља у којима је могућа сарадња. Указао је да ће сутра бити одржан бизнис форум, и да ће бити настављени разговори.

“Што се Србије тиче, имаћете искреног пријатеља и веома лојалног сарадника. Некога ко ће водити рачуна не искључиво о својим интересима, већ и о интересима својих пријатеља”, нагласио је Вучић замоливши шеика да пренесе поздраве пријатељства краљу Хамаду уз уверење да ће ускоро моћи да га угости у Србији.

Шеик Насер: Посета истиче значај веза Србије и Бахреина

Шеик Насер бин Хамад бин Иса ел Калифа истакао је да његова званична посета, која је уследила само месец дана након што је Вучић посетио Бахреин, показује значај билатералних веза, као и вредности партернства две земље.

“Вредности партнерства које расте надамо се биће учвршћено дипломатским, економским и стратешким везама између две земље”, рекао је шеик у заједничком обраћању након састанка са Вучићем.

Он је истакао да је почаствован што му је поверено да предводи делегацију на високом нивоу своје краљевине, као изасланик краља Бахреина, свега месец дана после, како је рекао, Вучићеве историјске и обећавајуће посете његовој земљи.

Пренео је поздраве и најбоље жеље краља Бахреина, као и престолонаследника, принца Салмана.

“Током ваше недавне посете Бахреину, краљ Бахреина је наложио да се отвори амбасада краљевине у Београду, што је ваша влада добро прихватила и одговорила на то” рекао је шеик Насер.

Шеик је указао да је отварање званичних канала комуникације важан корак, како би се олакшала, унапредила и ојачала сарадња. Додао је да у Београду борави у пратњи високих представника економских и стратешких институција Бахреина, како би се договорили конкретни кораци у реализацији заједничких визија лидера две земље.

Изасланик краља Бахреина се пре састанка са председником у Палати “Србија” састао и са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем.

Сутра, другог дана посете у 10.00 председник Вучић и шеик Насер бин Хамад бин Иса ел Калифа присуствоваће приказу наоружања, војне опреме и способности дела јединица Војске Србије на Војном аеродрому “Пуковник Миленко Павловић” у Батајници.

Вучић је средином марта боравио је у посети бахреинској престоници Манами. Краљ Бахреина Хамад бин Иса ел Калифа и Александар Вучић тада су оценили да су разговори које су водили били од историјског значаја за односе двеју земаља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here