Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Изградња обилазнице око Горњег Милановца, која је део приступне саобраћајнице од петље Таково на ауто-путу “Милош Велики” до Горњег Милановца, почела је у присуству председника Србије Александра Вучића.

Вучић је обилазећи радове на инфраструктурним пројектима у Моравичком округу, рекао да су Горењем Милановцу потребне нове инвестиције, а да ће ова обилазница и веза са ауто-путем Милош Велики много значиои за развој овог краја и напоменуо да је у Горењем Милановцу доста порасла плата у претходном периоду, али да је још доста испод просека.

Уговор за извођење радова на деоници дугој 30 километара, од чега је 9,4 километра само обилазница око Горњег Милановца, потписали су 12. новембра у Председништву Србије министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, представници Путева Србије и кинеске грађевинске компаније “Power Construction Corporation of China”.

Рок за завршетак је 2023. година, а председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакао је да је ово највећа инвестиција у тој локалној самоуправи у последњих 60 година.

Навео је да је општина завршила експропријацију 97 одсто земљишта на траси, тако да су радови могли да почну одмах по потписивању уговора.

Обилазница ће растеретити Горњи Милановац од теретног саобраћаја, али и отворити развојну петспективу, јер је уз обилазницу 30 хектара земљишта намењеног за нову индустријску зону.

Будућа обилазница дуга 9,4 километра и подељена је на две поддеонице.

Прва од Тенка до Клатичева дужине 4,7 километара и подразумева градњу потпуно нове саобраћајнице са свим врстама земљаних радова, усецима, засецима и насипима.

Друга поддеоница дужине 4,7 километара од Клатичева до Такова подразумева реконструкцију постојећег државног пута на којој ће бити изграђена четири моста и један надвожњак.

Саобраћајница ће имати две возне траке, за сваки смер по једна, укупне ширине коловоза 6,5 метара.

Због врло тешког терена, на дужини од 740 метара где је нагиб око девет одсто, биће изграђена трака за спора возила ширине три метра.

Обиласку радова, поред Вучића, присуствовали су и министар Момировић, амбасадорка Кине Чен Бо, као и директори Коридора Србије и Путева Србије, Александар Антић и Зоран Дробњак.

Председник ће касније обићи и радове на изградњи ауто-пута “Милош Велики од Прељине до Пожеге.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here