1. 09. 2019.

Председник Александар Вучић изјавио је, сумирајући резултате вишедневног учешћа на Генералној скупштини УН, да верује да је читава делегација радила веома напорно. Наводи да су имали сусрете са представницима више од 100 земаља и верује да све то није било узалудно.

Александар Вучић је рекао новинарима, упитан са каквим утисцима се враћа из Њујорка у Београд, да је током боравка у САД радио свој посао и да следи месец са много билатералних посета.

“Долазе ускоро у Београд неки у неформалне посете, неки у формалне, међу њима и турски председник. Долазе Еди Рама и Зоран Заев, а то ми је велика идеја (о заједничком тржишту према ЕУ) и на томе ћемо да радимо”, истакао је Вучић након обраћања на 74. заседању Генералне скупштине УН.

Следи, каже, напоран месец, у којем ће бити много тога новог, између осталог и отварања нових ауто-путева.

Србија је, каже, његовим обраћањем пред Генералном скупштином УН послала и јасну поруку да свет припада слободним, сувереним и независним земљама.

Вучић је истакао да се Србија налази на европском путу и да сама жели да одређује колико и докле хоће да сарађује са Русијом и са Кином.

Приметио је да је данас добио више аплауза од афричких и азијских земаља него од српске делегације, рекавши да му то говори да су људи жељни гласа храбрости.

Заложио се, како каже, да земље саме решавају своје проблеме, али да не очекује да ће изостати уплив страних сила.

“Добар разговор са О’Брајаном”

Председник је навео да се синоћ у Њујорку на скупу под окриљем Светског економског форума сусрео и са нови саветником за националну безбедност САД Робертом О’Брајаном.

Разговор је био добар, рекао је председник новинарима.

Вучић је објаснио да не може да износи више детаља јер је скуп одржан по “четам хаус” правилима и додао да због тога “ни реч не може више да каже”.

Вучић је додао да је О’Брајана добро упознао, као и Џереда Кушнера, и многе друге.

Председник је додао да су на том скупу били најмоћнији људи САД али и многих других земаља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here