Mesto za reklamu

19.02.2020.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија не би преживела неки нови рат, због чега се мора залагати за разговор, када је у питању решење косовског питања.

Упитан да прокоментарише изјаву специјалног изасланика америчког председника Доналда Трампа, Ричарда Гренела, о томе да је лажна вест да постоји план САД за брзо решење питања Косова и Метохије, Вучић је рекао да је увек говорио да пре свега треба сами да разговарамо.

„Кад год има великих западних сила, које се умешају, сви ће да траже пола Србије. Наше је да се томе одупиремо“, рекао је Вучић новинарима после обиласка радова на Клинци за инфективне и тропске болести у Београду, преноси портал Б92.

Вучић је поставио питање новинарима: „Да ли можете да замислите нашу ситуацију да не разговарамо, како би нам опстао народ на Косову, има ли алтернативе?“.

„Само је рат алтернатива, а ми га нећемо“, навео је Вучић.

Он је додао да Србији сукоби нису потребни већ деценије мира.

„Нама су потребне деценије мира јер би једино тако имали свуд по Србији нове клинике. Ми то не бисмо органски преживели. После Балканских ратова, Првог и Другог светског рата, ратова деведесетих… ми то не би преживели. Потребна нам је паметна политика“, изјавио је Вучић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here