Mesto za reklamu

 

Председник Србије Александар Вучић састао се јутрос у Паризу, где борави поводом свечане церемоније обележавања сто година од завршетка Првог светског рата, са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

  1. 11. 2018.

Немачка канцеларка је, како је саопштио председник Вучић приликом недавног боравка на конгресу Европске народне странке (ЕПП) у Хелсинкију, предложила билатерални састанак у Паризу.

Састанак Вучића и Меркелове у Паризу

Председник Србије Александар Вучић информисао је немачку канцеларку Ангелу Меркел о току дијалога Београда и Приштине, као и последњим, неодговорним потезима Приштине који се тичу повећања такси на робу из Србије и БиХ.

Вучић је у разговору истакао да не разуме када неко на неодговоран начин крши постигнуте споразуме и нарушава регионалну сарадњу и стабилност, наводи се у саопштењу Прес-службе председника Србије.

Вучић je обавестио канцеларку Меркел о току дијалога и последњим потезима Приштине који се тичу повећања такси на робу из Србије и Босне и Херцеговине, истакавши да не разуме када неко на неодговоран начин крши постигнуте споразуме и нарушава регионалну сарадњу и стабилност.

Он је информисао канцеларку и о побољшању економске ситуације у Србији, захваливши јој на повећању броја немачких инвестиција у Србији, који данас запошљавају више од 52.000 људи.

Канцеларка Меркел поздравила је економске успехе Србије и истакла да она жели да помогне да се у региону Западног Балкана одржи мир и стабилност.

*****

Александар Вучић ће се током дана састати и са председником Француске Емануелом Макроном.

Генерални секретар председника Никола Селаковић потврдио је за РТС да се Вучић синоћ састао са Макроном два пута, као и са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом.

Вучић је у Париз допутовао јуче, где је у вечерњим часовима заједно са шефовима држава и влада из свих крајева света, обишао изложбу “Пикасо: плаво и розе” у Музеју “Орсеј”, а након тога био гост на коктелу за високе званице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here