Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Председник Александар Вучић угостио је данас младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учеснике кампа “Србија те зове 2021”, поручујући им да је је Србија њихова отаџбина.

На пријему у Палати Србија било је више од 200 деце, а међу њима и Јована Јанићијевић из Косовске Митровице која је председнику Вучићу уручила пригодан поклон – мајцу са потписима свих кампера.

“Хвала Вам у име свих чланова кампа што сте могли да дођете да се дружите данас санама”, рекла је Јована.

Дечаци из Скадра Арам и Реги Сукај уручили су председнику Србије слику Скадра.

Председник Вучић је истакао да је посебно срећан данас што може да буде са децом из света, Европе и региона.

“Много сам срећан што могу да видим нашу децу из дијаспоре, из свих земаља региона, из наше земље са Косова и Метохије, од Франфурта до Кијева, и од Америке до Аустралије. То је посебна част и прилика да их упознамо са Србијом и Београдом”, рекао је Вучић,

Председник им је поручио да је Србија њихова отаџбина.

“И увек ће то да буде. А ми се надамо да ћете у њу да донесете знање и љубав и да све што мислите и радите, осим за себе и своје породице, увек чините и за Србију”, рекао је Вучић.

Разменио је са њима, који како каже, у кампу играју фудбал, одбојку, кошарку, рукомет и тенис, и утиске о Олимпијским играма које су у току, и то да тренутно неке земље из региона имају више медаља од Србије,али поручио да ће се тек видети каква је Србија велесила у спорту.

“Да сачекамо крај ОИ, па да пребројимо медаље, па да видите да је Србија права спортска велесила”, рекао је Вучић.

Младима је поручио да живот није увек једноставан, али је важно да увек буду борбени, вредни, марљиви, посвећени, да се и у спорту и у животу увек боре и да знају да, као што немају резервну породицу, немају ни резервну отаџбину.

“Увек је волите. Добродошли у Београд, волите га као што Београд и Србија воле вас”, поручио им је председник Србије.

У оквиру београдског кампа “Србија те зове 2021”, који је бесплатан, учествују српска деца узраста од 12 до 15 година са Косова и Метохије, из Италије, Швајцарске, Немачке, Републике Српске, Црне Горе, Албаније…

Школарци су смештени у Дому ученика средњих школа патријарх Павле, где уз тренере имају прилику да побољшају своје вештине у пет олимпијских спортова – тенису, рукомету, кошарци, фудбалу и одбојци.

Осим спортских активности, за њих су организовани часови српског језика и историје, али и посете Золошком врту, Калемегдану, стадионима Црвене звезде и Партизана, храму Светог Саве на Врачару…

За децу ће, између осталог, бити организован и пријем у Старом двору

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here