24.09.2019.

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку око поноћи по средњоевропском времену са премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом, што је њихов први сусрет од Мицотакисовог избора за председника Владе Грчке.

Састанак са Мицотакисом један је у низу билатералних сусрета које ће председник Србије имати током боравка у САД, где учествује на 74. заседању Генералне скупштине УН. Најављујући разговор са грчким премијером, Вучић је уочи пута у Њујорк рекао да је молба Србије да Грчка не призна независност Косова.

„Он ће желети да чује и албанску страну, а наша молба грчким пријатељима ће бити да не признају косовску независност“, казао је Вучић, који је и сам најавио да га чекају бројни сусрети и тешки разговори, јер ће главна тема његових састанака бити Косово.

Иначе, Вучић је одмах по објављивању резултата парламентарних избора у Грчкој, почетком јула, разговарао са Мицотакисом и честитао му победу.

Српски председник је тада изјавио да је Грчка истински пријатељ Србије и да је званични Београд имао коректну сарадњу са Алексисом Ципрасом, а да верује да са Мицотакисом та сарадња може бити још боља.

„Са Ципрасом смо имали коректну сарадњу, а верујем да са Мицотакисом можемо да имамо још бољу. То је за Србију истински пријатељска земља и пријатељски народ и верујем да ћемо имати њихову подршку и у наредном периоду“, рекао је тада Вучић поводом победе Нове демократије на парламентарним изборима у Грчкој.

Вучић је истакао и да су он и Мицотакис лични пријатељи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here