Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Александар Вучић разговараo je путем видео-линка са руководством компаније “Синофарм” о процесу набавке вакцина, изградњи фабрике кинеских вакцина у Србији, али и о изградњи и опремању српских болница.

Председник Вучић је захвалио председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, руководству Комунистичке партије и представницима “Синофарма” на помоћи у снабдевању вакцинама у најтежем тренутку, саопштило је Председништво.

Истакао је да је највећи број грађана у Србији вакцинисан управо овом вакцином и нагласио важност потписивања новог уговора за нових два милиона вакцина.

Указао је да су српски стручњаци дали веома високо мишљење о квалитету и безбедности “Синофармове” вакцине.

Председник “Синофарм групе” Лију Ђингжен је захвалио председнику и грађанима Србије на поверењу указаном компанији “Синофарм” и додао да је од почетка пандемије 2020. године управо “Синофарм”, као највећа фармацеутска компанија у Кини, преузела одговорност за борбу против ове болести.

“Србија је прва европска земља која је одобрила вакцину ‘Синофарма’ и данас ћемо потписати уговор за испоруку нових два милиона доза. Ценимо поверење грађана у наш производ и срећни смо што можемо да пружимо неопходну подршку људима у Србији у борби против вируса”, рекао је Лију Ђингжен.

Тема разговора била је и изградња, реконструкција и опремање болница у Србији.

Овом приликом је потписан Уговор о куповини вакцина компаније “Синофарм”, а састанку и потписивању уговора присуствовала је и амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here