Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Србија ће реаговати мирно, рационално и одговорно на мере Приштине, најавио је председник Вучић, у паузи седнице Савета за националну безбедност.

Председник је прецизирао да Србија неће повући никакве контрамере, јер као поуздан партнер не жели да крши ни Споразум о стабилизацији и придруживању нити ЦЕФТА споразум. Најавио је да ће се сутра састати са представницима Срба са Косова и Метохије.

Нагласио је да медији земаља које су признале Косово инсистирају на томе да је Приштина повећала таксе због тога што није примљена у Интерпол, а што приписује кампањи Србије, али, указао је, Србија није тиме прекршила ниједан споразум.

Вучић је изјавио да Приштина има четири циља које жели да оствари дизањем такси на робу на 100 одсто, а први је да изврши до сада највећи притисак који би водио безусловној „капитулацији“ Београда и пуном признању независности.

Вучић је рекао да је други циљ те апсолутну забрану трговине да у тишини проведе најснажније и најбрже етничко чишћење и протеривање Срба са КиМ и јужно и северно од Ибра.

Као трећу ствар, због које је Приштина предузела најновије мере, Вучић види притисак на међународне организације и институције да им учине неке уступке по питању визне либерализације и да покажу да су у стању да изазову ескалацију и дестабилизацију.

„Четврто, плашили смо се да кажемо да је и то могући циљ, а то је долазак до сукоба и потпуне дестабилизације региона зарад нечијих туђих интереса или неких својих интереса, јер мирним путем и дијалогом своје интере не могу да испуне у мери и на начин на који су желели“, нагласио је председник Вучић.

„Српска стварност“ / РТС – Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here