Mesto za reklamu

28.03.2019.

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у вили „Мир“ са комесаром ЕУ за проширење Јоханесом Ханом. Претходно су Вучић и Хан присуствовали свечаној церемонији проглашења Хана за новог амбасадора Спортских игара младих. 

Претходно су Вучић и Хан присуствовали свечаној церемонији проглашења Хана за новог амбасадора Спортских игара младих.

Хан је именован за амбасадора Спортских игара младих, а статуу амбасадора Игара уручио му је некадашњи фудбалски репрезентативац Југославије Предраг Мијатовић.

На церемонији на којој је именован за амбасадора Игара, Хан је рекао да се Спортске игре развијају као велика идеја, захваљујући којој се млади људи повезују, уживају и такмиче.

“Позивам све инвеститоре да улажу у ову активност која доприноси међусобном бољем разумевању и помирењу у региону. Сигуран сам да ће пуно пријатељстава бити остварено овим путем”, казао је Хан.

Европски комесар је навео да је “заиста импресиониран” титулом амбасадора Игара и додао да је то “нешто највредније што је добио и што ће икада добити”.

Хан је у Србију дошао после посете БиХ, где је у Сарајеву разговарао с тамошњим званичницима и представницима цивилног друштва о реформама неопходним за напредак БиХ на путу евроинтеграција.

Уочи Ханове посете из Европске комисије је саопштено да ће комесар у Београду поновити неопходност међупартијског дијалога и напредовања у области демократије и владавине права зарад добробити друштва и кретања Србије на њеном европском путу.

Европски комесар за проширење Јоханес Хан, у разговору са председником Србије Александром Вучићем инсистирао је на “напредовању у области демократије и владавине права зарад добробити друштва и кретања Србије на европском путу – саопштено је из кабинета председника.

Вучић је истакао да Србија поштује највише демократске принципе и да ће се понашати у складу са понашањем Намачке, Француске и других земаља Европске уније када је реч о кључним питањма у области владавине права, рада полиције и правосудних органа, додаје се у саопштењу.

Председник Вучић разговарао је са Ханом и о европским интеграцијама Србије, ситуацији у региону и о проблемима у дијалогу са Приштином.

Хан ће у петак с Вучићем и премијерком Аном Брнабић отворити обновљену Голубачку тврђаву.

ЕУ је била један од главних донатора у реконструкцији тврђаве, која је један од најимпресивнијих драгуља културног наслеђа Србије.

„Српска стварност“ /председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here