Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Словачке Републике Петером Пелегринијем са којим је разговарао о билатералним односима, европском путу Србије и ситуацији у региону. Са Пелегринијем се претходно срела и председница српске Владе Брнабић.

Председник Вучић је истакао да су односи двеју земаља одлични, искрени и пријатељски, без отворених питања, као и да је трговинска размена већа, али да има простора за њено унапређење.

Он је словачком премијеру захвалио на континуираној подршци европским интеграцијама Србије, као и на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и обавестио га о проблемима у дијалогу са Приштином.

„Верујем да Ваша посета Србији представља потврду обостраног интереса за јачање политичког дијалога на највишем нивоу и сигуран сам да ће она пружити додатни подстицај даљем унапређењу свих видова сарадње између наше две земље“, истакао је председник Вучић и поздравио одржавање пословног форума српских и словачких привредника данас у Београду.

Премијер Пелегрини је истакао да Словачка неће мењати свој став у односу на КиМ, као и да је велики заговорник уласка Србије у ЕУ. „Унија мора да пружи конкретну перспективу Србији“, истакао је премијер Пелегрини.

Председник Владе Словачке Републике Петер Пелегрини данас се срео и са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, са којом је потписао Споразум о регулисању дуга Србије према Словачкој Републици.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here