Mesto za reklamu

16.06.2020.

Председник Александар Вучић се током обиласка новоотвореног Научно-технолошког парка у Чачку упознао са неким од нових технологија, које развијају млади Чачани и поручио им да је најважније то што су “гладни успеха” и имају “тигра у оку”, и да је веома срећан што то код њих и види. 

“Лепо је што имамо све више оваквих места у Србији. Срећан сам због ове деце и њихових професора који се баве науком, јер овде могу да напредују”, рекао је Вучић током обиласка.

Вучић се упознао са савременом технологијом која се развија у парку, као што је примена вештачке интелигенције за детекцију абнормалних догађаја, развојем интелигентних система, паметном технологијом која се уз помоћ алгоритама користи у лечењу деце, на пример код дијализе и слично.

Млади иноватори из Чачка рекли су Вучићу да сада имају могућност да виде неке нове технологије и уче, док су то раније могли само у Београду.

Вучић је разговарао и са младим Чачанима који су током ванредног стања направили 5.000 визира и донирали грађанима Чачка и других градова.

Председник је казао да код њих види ту дрскост и глад за успехом и жељу за знањем и да буду бољи од других.

Додао је да је једном приликом био на неком предавању где је била светска елита у области вештачке интелигенције и да је један угледни професор из Јапана рекао да је у вештачкој интелигенцији данас тешко стићи Kину и да у тој области САД мало заостаје, а Европа мало више.

Оно што је најважније, рекао је професор, за развој вештачке интелигенције, није само питање ресурса и улагања, већ жеље да се успе и да се има “тигар у оку”.

Вучић је поручио младим иноваторима да ће држава помоћи њихове пројекте колико буде могла.

Отварању НТП у Чачку присуствовали су и премијерка Ана Брнабић, као и министри Младен Шарчевић и Ненад Поповић

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here