Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Србија мора да сачува своје националне интересе, до сада смо успевали, а надам се да ћемо и убудуће, поручио је председник Александар Вучић, напоменувши да спољни притисци имају велики утицај на нашу земљу. Најављује кампању “Будућност Србије” у којој ће обићи све округе и представити шта је до сада урађено и шта ће се тек радити.

Председник Србије је, у интервјуу на Телевизији Хепи, рекао да је подршка грађана све снажнија “упркос најжешћим нападима са разних страна”. Истакао је да није лако издржати спољне притиске, који имају велики утицај на нашу земљу.

Како каже, са једне стране споља желе слабију Србију, да је натерају на решење за Косово које не би било компромисно, други желе да не дође до решења, а трећи да Балкан буде полигон сукоба.

“Нама ниједна опција не одговара. Ми морамо својом будућношћу и решењима да се бавимо”, истакао је Вучић.

Говорећи о косовском “чвору”, председник је навео да се не можемо правити да се ништа није догодило, јер је Косово прогласило независност 2008. године.

Председник Вучић је за четвртак је најавио почетак кампање, под називом “Будућност Србије”, у којој ће обићи све округе у Србији како би грађанима представио шта је у претходном периоду постигнуто и шта ће још бити урађено.

Вучић је рекао и да се добро одвијају преговори са једном великом страном компанијом која би могла да има највећу инвестицију у Србији и да одлуку о томе очекује крајем априла.

Навео је да смо тренутно број један у преговорима, у односу на друге две земље ЕУ, из централне и источне Европе. Фабрика би, како каже, могла да буде изграђен у једном од два града у Поморављу и Шумадији.

Истиче да би то било значајно за целу Србију пошто би годишњи извоз из те фабрике био око 4,5 милијарде евра.

Навео је да ће као председник Србије обићи 25 округа у централној Србији, Војводину и Београд, као и четири округа на Косову и Метохији.

“Хоћу да разговарам са свим људима шта смо урадили, да покажемо резултате и поднесемо извештај, али и да кажемо шта ћемо да радимо у будућности”, додао је Вучић.

Како каже, кренуће се од Пчињског округа, где се завршава најтежи део пута кроз Грделичку клисуру, али где ће се радити и на изградњи јефтиних станова.

“Уз субвенције државе, верујем да ћемо моћи да понудимо квадрат за 400 евра у Врању, да људи остану да живе тамо и у целом Пчињском округу”, рекао је Вучић.

Очекује да обиђе више од 100 општина, да чује примедбе људи, шта их тишти, али и да покаже колико школа, вртића и болница је отворено или обновљено.

Подсетио је да је у Нишу отворено шест нових фабрика, да ускоро креће изградња ауто-пута према Мердару и Приштини, те да је то стратешки пут за Топлицу.

“Наш слоган је ‘Будућност Србије’. Сматрамо да смо променили изглед земље. Ствари нису идеалне, никада неће ни бити, али смо много тога добро учинили, а можемо и хоћемо још напорније да радимо”, рекао је између осталог председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here