Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Српски државни органи испитали су две особе које су власти у Приштини довели у везу са убиством Оливера Ивановића. Предедседник Александар Вучић рекао је, на конференцији за новинаре, да они нису умешани у тај догађај, већ је реч о студнетима факултета у Косовској Митровици.

Председник Александар Вучић рекао да су сви наши медији, не разумевајући разлику између српских органа власти и албанских органа власти објавили фотографију двојице младића тражећи их због убиства Оливера Ивновића.

“Желим да вас обавестим да се не би мучили да траже терористе свуда по свету, ко зна где сакривене, да само видите о колико неозбиљним људима је реч и како појма немају ни шта раде, ни шта траже. Ми смо из архиве БИА извукли фотографије и та лица имали од првог дана и изучили све”, рекао је Вучић.

“Реч је о ниокаквим убицама”, каже Вучић и додаје да је реч већ о студентима Ивану Димитријевићу и Милошу Радосављевићу.

Један је рођен 1995. у Прокупљу, са пребивалиштем у Куршумлији, студент је од 2014. године на факултету Техничких наука у Косовској Миторвици и похађа мастер академске студије.

Друга особа је такође из Прокупља, студент је Техничког факултета у Митровици, повремено борави у студентском дому у Митровици.

“То јутро су у осам сати имали колоквијум на факултету. Та лица су испитана од наших државних органа. Довели су их отац и мајка када су их препознали, та деца су била спремна на пуну сарадњу, полиграфско испитивање”, рекао је Вучић.

“Опет су Срби пријављивали Србе и то лажно зато што им се учинило да су много паметни када су гледали неке од фотографија, неке од снимака”, рекао је председник.

Србија на веома озбиљан начин приступа решавању свих ових важних питања, каже председник.

“За нас је убиство Оливера Ивановића једно од кључних и приоритетних питања, упркос чињеници да нам ни на који начин нису омогућили да можемо водимо рационално истрагу, уз било које доказне предмете са лица места”, приступ лицу места”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here