Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Александар Вучић рекао је на конференцији за медије да је Српска листа остварила најубедљивију победу у историји на изборима на Косову и Метохији. Очекујем укидање такси од 100 одсто на српску робу и наставак дијалога, рекао је председник.

Александар Вучић је, на конференцији у Палати “Србија”, рекао да је Српска листа у свим српским срединама освојила више од 98 одсто гласова.

“Имао сам и учествовао сам у много различитих победа на разним изборима и кад су говорили да немамо шансе. Ово ми је једна од најдражних победа остварена у најтежим условима, када су и многи представници међународних организација и земаља дали све од себе да сруше монопол Српске листе и утицај Београда”, истакао је председник.

Срби су, каже, изашли на изборе више него икада раније јер су желили да покажу љубав према својој отаџбини Србији.

Додао је да је “ово најубедљивија победа Српске листе у историји на Косову и Метохији”.

“Ово је јасан сигнал да су Срби јаки, чврсти, јединствени и да ће чувати своје име и своје српско презиме”, рекао је Вучић у обраћању након ванредних парламентарних избора на Косову и Метохији.

Убедљива победа Српске листе у српским срединама значи да ће Листа имати 10 од 10 посланичких места, колико је Србима загарантовано у косовском парламенту.

Председник Вучић је додао да очекује, након формирања власти у Приштини, да буду укинуте таксе од 100 одсто на робу из централне Србије, које је увела претходна влада Рамуша Харадинаја. Такође, каже да очекује да ће се настави дијалог Београда и Приштине у Бриселу.

„Српска стварност“ 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here