Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић је, током састанка са министром одбране Републике Кипар Савасом Ангелидисом, истакао велики значај који Србија придаје чврстом пријатељству са Кипром, заснованом на разумевању, поверењу и солидарности.

Председник Вучић је захвалио на помоћи Кипра у заштити државних и националних интереса Србије, пре свега непризнавањем једнострано проглашене независности Косова, и изразио чврст став Србије о подршци територијалној целовитости Кипра, саопштено је из кабинета председника Србије.

Министар Ангелидис је поновио снажну подршку Кипра суверености и територијалној целовитости Србије по питању Косова и Метохије.

Двојица саговорника су се сагласили да су добри политички односи основа за разноврсну сарадњу, која укључује и област одбране, за шта постоји обострани интерес.

Министар Ангелидис је рекао да његова земља цени ангажовање припадника Војске Србије у Мисији УН на Кипру.

Председник Вучић је министра Ангелидиса замолио да председнику Кипра Анастасијадису пренесе поздраве и искрену захвалност за његову снажну подршку евроинтеграцијама Србије, коју отворено изражава пред својим колегама у Европској унији.

Председник Вучић је такође истакао очекивање да ускоро буде одржана трећа заједничка седница влада двеју земаља, како би се наставио разговор о конкретним заједничким пројектима и другим видовима сарадње.

Министар Ангелидис је упознао председника Вучића са дешавањима у Источном Медитерану. Председник Вучић је рекао да Србија очекује да се све активности у ексклузивној економској зони Кипра одвијају у складу са међународним правом и уз сагласност кипарских власти, како би се избегло погоршање безбедносне ситуације у региону

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here