Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Белој кући са Хашимом Тачијем, уз учешће америчких званичника Ричарда Гренела и Роберта О’Брајана, сазнаје Т а н ј у г.

Вучић, као и Тачи и амерички званичници истакли су неопходност укидања такси и жељу да преговори измеду Београда и Приштине одмах по укидању такси буду настављени.

Вучић и Тачи налазе се у Сједињеним Државама у одвојеним посетама.

Вучић је раније данас најавио нова повлачења признања Косова и поручио да по укидању такси може да се разговара о томе да ли ће и којој форми дијалог бити настављен и о којим ће се темема разговарати.

“У овом тренутку, до укидања такси, нема разгвора ни о какавим суштинским питањима”, рекао је Вучић.

Хашим Тачи је потврдио је да се у Белој кући данас састао са председником Србије Александром Вучићем и рекао да ће о састанцима у Вашингтону известити посланике косовског парламента.

Тачи је на Фејсбук налогу истакао да је састанак одржан на позив специјалног изасланика америчког председника Доналда Трампа за дијалог  Косова и Србије Ричарда Гренела, којем је присуствовао и саветник за националну безбедност Роберт О’Брајен.

“Косово је благословено подршком Америке и председника Трампа”, написао је косовски председник у посту на Фејсбук налогу.

Према његовим речима, очекује да ће у среду или четвртак моћи да поднесе извештај Скупштини Косова и да обавести народне посланике и грађане Косова о састанцима у Вашингтону, као и о данашњем састанку.

“Уједињавањем институција, политичких партија и грађана, Косово ће бити још јаче. САД су наша нада и наша вера. Вечно смо им захвални”, поручио је Тачи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here