Mesto za reklamu

10.10. 2020.

Председник Александар Вучић је после завршене војне вежбе „Садејство 2020“ одговарао и на питања новинара и том приликом истакао да ће ситуација око утицаја коронавируса на економију бити тешка, јер ће пандемија трајати дуже него што се очекивало у свету, а чекање на вакцину се одужило.

Председник Србије Вучић је потврдио да би глобалне економске последице пандемије могле да утичу на улагања и опремање Војске Србије.

“Биће нам неупоредиво теже. Пандемија коронавируса дуже траје него што је било ко у свету мислио. Одужило се и ово са вакцинама, а проблем једино може да се реши вакцинацијом”, казао је Вучић.

Навео је да расте број новозаражених и у Србији, мада је ситуација боља него у другим земљама.

Истакао је да је зато поносан што Србија гради толико болница и клиничких центара, што је донета одлука о изградњи ковид болница у Београду и Крушевцу.

На питање новинара да прокоментарише наводе да се вежбом “Садејство 2020” на Пештеру шаљу “неке поруке” Бошњацима, председник је поручио да је Војска Србије војска свих становника у Србији и да је обучена да брани сваког, без обзира на веру и националност.

Указао је и на то да је Србија упутила позив свим члановима Председништва БиХ да присуствују војној вежби, којем се одазвао само Милорад Додик.

Председник није хтео да одговара на критике да је у оквиру својих коментара на Извештај Европске комисије злоупотребљавао смрт Ранка Панића, осим, како је истакао, једном речју: “Срамота”.

На питање о изјави некадашњег шефа Мисије ОЕБС-а на КиМ Вилијама Вокера да га “иритира” то што га Вучић и даље помиње када је реч о његовој улози у случају “Рачак”, иронично је одговорио: “Жао ми је што иритирам господина Вокера”.

Председник Вучић није ни данас желео да открије који је то пројекат у региону, који конкурише за средства из пакета помоћи ЕУ, уперен директно против интереса Србије, наводећи да то не би било фер.

Вучић је у четвртак европском комесару Оливеру Вархељију, током његове посете Београду, указао на такав пројекат, али ни тада на конференцији за новинаре није прецизирао о чему је реч.

Председник се осврнуо и на здравствено стање уредника Вечерњих новости и председника ФК Партизан, Милорада Вучелића, који је оболео од ковида 19 и налази се на респиратору.

Вучић се нада да ће Вучелић успети да се опорави, иако, како је оценио, ситуација није лака.

“Пратим свакодневно, и више пута током дана, желим му снаге. Плућа су му у не најбољем стању, али он је јак и желим му да се опорави и да победи”, рекао је Вучић.

Раније данас, на путу ка Пештеру, председник је свратио у Долић, село надомак Сјенице, где је посетио домаћинство са четири генерације.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here