Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Председник Србије Александар Вучић поручио је у Лесковцу, на крају посете Јабланичком округу, да је пристојна Србија устала, да сачува своју земљу, и од оних изнутра и од оних споља, који би да је сруше. Влада ће наставити да ради у интересу грађана спроводећи политику коју води њен председник, поручила је премијерка Ана Брнабић.

  “Запрепастио сам се када сам, у једном дану, схватио сам да сам ја за све крив. И када читам новине из Загреба, Приштине, Скопља, видим да сам ја крив. Зашто сам крив? Зато што Србија није више на на коленима, не иде само да се извињава свима у региону, већ држи до себе, до поштовања свог народа и земље”, рекао је Вучић на скупу у Лесковцу којим је завршио посету Јабланичком округу.

Председник Вучић се најпре захвалио грађанима не само у Лесковцу, већ у целој Србији, на подршци, јер, како каже, иако живе и даље тешко, виде да је нешто боље и да иде на боље.

Истакао је да многи споља не желе успешну Србију, те да никада није ни било такве илузије – да би други желели да Србија буде модерна и успешнија него што је била.

Али, каже, јесте, и модерна и успешнија, и када су то видели, да је Србија од земље која је имала најнижу стопу раста, постала у економском смислу све успешнија земља, да нема дефицит већ суфицит у трговини са Хрватском и осталим балканским земљама, да се дише, одједном су кренули напади са свих страна.

Подсетио је да Србија снажи и полицију и војску, захваљујући економским успесима, отвара националне институције, од Народног музеја, Музеја савремене уметности, до позоришта “Бора Станковић” у Врању.

“Тада су кренули, сви заједно, у неку врсту координисаног напада на нашу земљу”, рекао је Вучић.

“Странци ми, у разговорима, кажу и како им долазе моји противници и говоре им да сам ја крив за стање у региону”, истакао је Вучић.

Запитао је да ли је он крив што је штитио српски народ на КиМ и српски историју и српску нејач побијену у Јасеновцу и што то обележавамо, као и Олују.

Он је подсетио да су 2013. вршени притисци да прихватимо Косово у УН.

“Тешки притисци су били, можда једном и књигу напишем, али нисам то прихватио, иако су ми претили крајем политичке каријере. Био сам једини, или један од двоје, троје у влади, који је био против тих тачака таквог споразума. Говорили су – крај је с тобом, крај је и са Србијом”, рекао је Вучић.

То што је са мном крај, то је у реду, додао је он, али ви нисте власник, нити било ко други, да доносите одлуку о крају Србије.

“Не претимо Приштини, нити се јуначимо, као што они нама прете”

Србија има добру будућност, знала је како да се штити и чува у прошлости и још боље ће знати како да чува своје интересе у будућности, рекао је Вучић. При томе, додао је, не претимо Приштини, нити се јуначимо, као што они нама прете.

“Ми желимо мир, стабилност, компромис…а они сваки дан говоре да ће и делови Јабланичког округа да припадну КиМ. Ако Медвеђа буде део КиМ, поднећу оставку…. Медвеђа је била део Јабланичког округа, била је и биће део Србије”, поручује Вучић.

Не мора, каже, и не жели то сваки дан да говори, јер тако улазимо у игре Приштине.

Србија, како каже, хоће разговоре, испунила је све обавезе, али не можемо да допустимо да нам отму све, одузму све и да кажемо да нам је то много лепо.

“То од Србије и њеног руководства нећете дочекати”, поручио је Вучић. Србија, за разлику од њих који парадирају са својом тзв. војском и полицијом, то не ради, рекао је председник.

Нове инвестиције и гасификација југа Србије 

Говорећи о економији, Вучић је подсетио на пропале фабрике у том крају, али и на нове које је довео.

“Пре неколико месеци отворили смо фабрику Делфај. Када сам говорио о индустријској зони у Лесковцу неки су тврдили да лажем. Ето, тај Вучић није затворио ниједну фабрику, а барем је једну отворио, да не причам о свим оним које сам све отворио”, рекао је председник.

У плану су и нове инвестиције у том крају, разговара и са “Зиђином”, који је узео РТБ Бор, да узму и рудник Леце, како би читав крај Горње Јабланице подигли.

Најавио је градњу најмодернијег фудбалског стадиона у Лесковцу, као и у Врању, Краљеву, Лозници, Зајечару, Суботици, Новом Саду, Крагујевцу.

Најавио је и гасификацију југа Србије. Како каже, довођење гаса до Лебана и Бојника ће коштати 7,2 милина евра и 7,4 милиона евра и то ће довести нове инвеститоре у те општине.

Вучић наводи да држава улаже 300 милона евра у изгарадњу многих јавних објеката широм Србије и да ће бити обновљене све школе, вртиће, домове здравља, болнице…

“Поносан сам што је Србија независна, слободна и слободарска, што нико не може да каже да није тако, што бинемо о РС, чувамо добре односе са свима, Македонијом, Црном Гором…Не морамо у свему да слажемо и никад и нисмо, али никад нећемо њих да угрожавамо али нећемо дозволити ни да неко угрози Србију”, закључио је Вучић.

Брнабић: Србија са Вучићем коначно почела да побеђује

Србија је на челу са Александром Вучићем коначно почела да побеђује и постиже значајне резултате на спољашњем и унутрашњем плану, поручила је премијерка Ана Брнабић на скупу у Лесковцу и нагласила да ће влада наставити да ради у интересу грађана Србије спроводећи политику коју води њен председник.

Брнабић је рекла да је незапосленост у Јабланичком округу 2012. била 32 одсто и да је скоро свака трећа особа била без посла, а да су такво стање оставили они који су владали до 2012. и “који се данас представљају као легитимна алтернатива власти у Србији”.

Незапосленост у Лесковцу и Јабланичком округу данас је испод 14 одсто, навела је и додала да је Влада Србије напорно радила последњих година, а посебно од 2014. када је премијерску функцију преузео Вучић.

Подсетила је и да је преузумајући место премијера обећала да ће њена влада бити влада апсолутног континуитета и да ће наставити тамо где је Вучић стао.

Подсетила је да је актуелна власт увела предузетништво и функционалну писменост у школе да би млади стекли знања и вештине да отворе своје компаније и постану предузетници, те додала да су уведене и олакшице за младе предузетнике који су у првих годину дана ослобођењ плаћања пореза.

Захваљујући тим мерама од 1. октобра прошле године до данас у Јабланучком округу отворено је 29 самосталних компанија, указала је премијерка.

“Једну ствар сам научила од Александра Вучића, а то је да никад не будем превише задовољна зато што за нашу земљу и народ увек може и мора боље и више”, закључила је премијерка Брнабић.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс, РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here