Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће Приштина сутра поднети захтев за чланство у Савету Европе, додајући да ће Србија на то политички реаговати – пренео је РТС.

Александар Вучић је, обраћајући се медијима након радне вечере за лидере Западног Балкана у Бриселу, рекао да је министарка спољних послова из Приштине потврдила да ће Приштина сутра поднети захтев за чланство у Савету Европе.

Каже да је за Србију ситуација сложена и комплексна, те да је то кршење свих међународних норми и права. Више од 3.310 дана, додаје, нема разговора о Заједници српских општина.

“Предстоји веома тежак период и додатне турбуленције, Приштина жели да украјинску ситуацију, говорећи да је Србија продужена рука Русије, искористи против Србије и добије много више и да представи себе као великог борца против руског утицаја”, указао је председник Србије.

Додао је да ће у наредних 36 сати бити заказана седница Савета за националну безбедност.

“Почећемо политички да реагујемо и то је наш однос. Ако неко мисли да може да нас уцењује и да притисцима сломи Србију, неће иће тако лако како сте замислили”, нагласио је председник.

Додао је да “немамо куд” и да “не можемо из своје коже”.

“Доносићемо рационалне одлуке иако је тешко у данашњем свету то радити. Кад говорите разумно, обично не можете да добијете аплауз, јер је све у савременом свету постала апсолутна хистерија и ако се тако не поставите, штрчите”, рекао је Вучић.

Наша земља, како каже, није велика али ћемо “успети да уведемо у мирне воде и осигурамо добру будућност за грађане Србије”.

Вучић је рекао да Србија не може много тога да уради, али да ће се, каже, борити на међународној сцени за даље повлачење признања.

Председник Србије Александар Вучић је у Бриселу  присуствовао неформалној вечери коју за лидере са Западног Балкана организује шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ, а претходно је на одвојеним састанцима разговарао са комесаром Европске уније за проширење и суседску политику Оливером Вархељијем и са шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here