1. 07. 2020.

Србија мора да брине о Републици Српској, да показује одговорност према РС и да јој увек буде доступна и на располагању, поручио је данас председник Србије Александар Вучић, додајући да је уверен да грађани РС то добро знају.

Председник је, приликом посете УКЦ Бањалука, где је уручио донацију Србије – 15 санитетских возила, истакао да то није само питање поклона, помоћи и подршке, већ је то обавеза Србије и део њене одговорности.

Вучић је напоменуо да је данас на рачуну Српске и 540.000 евра за школе и домове здравља у Мркоњић граду и Шипову, као што је и обећано.

Данас, додао је, стиже и новац за претовачки Духовни центар.

Вучић је најавио да ће Србија и РС заједно радити, иако ће Србија преузети 90 одсто трошкова на себе, на прављењу споменика и спомен дома на петровачкој цести, где су избегли Срби из Крајине најстрашније страдали.

“Ту су убијена деца оних људи који су криви само зато што су Срби и хтели су да се склоне и спасу животе и своје чисте душе. Тај споменик ћемо сада да урадимо, а нисмо могли за 25 година…ни да урадимо, ни на нашу децу да мислимо”, рекао је Вучић у обраћању током посете УКЦ Бањалука.

“Посебно сам поносан што сам данас овде у Бања Луци. За нас ово није питање поклона, подршке, то је наша обавеза, то је део нашег озбиљног приступа јер Србија мора да брине о Српској, мора да показује одговорност према Српској. Хвала вам искреном и топлом дочеку, на томе што се овде у Бања Луци посебно осећам! Не као Александар Вучић, већ као неко ко представља Србију, земљу која вас највише воли и највише подржава, земљу која ће то увек да чини. Живела Србија, живела Српска!” – Председник Републике Србије Александар обишао је Универзитетски клинички центар у Бања Луци и том приликом уручио је донацију Републике Србије – 15 санитетских возила.

Санитетска возила, њих 15, вредна укупно око 750.000 евра, чије кључеве је Вучић уручио, намењена су домовима здравља у 15 градова у Републици Српској.

Међу њима су Источни Стари Град, Теслић, Чајниче, Хоча, Калиновинк, Билеће, Гацко, Граишка, Козарска Дубица…

На тај начин здравствене установе у тим локалним заједницама значајно јачају капацитете у пружавњу здравствене заштите, нарочито током борбе против корона вируса.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here