Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Србија има будућност, али се за њу мора борити радом, посвећеношћу и марљивошћу, поручио је председник Александар Вучић у обраћању грађанима у Шапцу, уверен да се и ту види ко се и како се бори за земљу и народ. Учесницима скупа се обратила и председница Владе Ана Брнабић, која је поручила да ће наставити да пружају подршку Шапчанима и читавом мачванском округу.

Посетом Мачванском округу, председник Александар Вучић наставио је кампању “Будућност Србије”. Обишао је Богатић, Лозницу, Крупањ, Љубовију, Коцељеву, Владимировце. На крају се обратио Шапчанима.

Садашња власт је довела у Шабац велику компанију “Јазаки” и то иако су неки други на власти у том граду, јер је интересује бољи живот свих грађана, казао је председник.

“Влада је тада, када сам био премијер, платила за ту инвестицију 10,1 милион евра да би 1.500 Шпачана било запослено и да би Шабац имао веће приходе и да би комуналне проблеме боље решавао”, истакао је председник.

 Како је рекао, његова је жеља да буде у свакој општини у Србији током мандата, јер је за председника Србије “цела Србија кућа”, а не дворац у центру Беоргада и не велика соба са великим и удобним фотељама

Србија, уверен је, има добру будућност, али је баш зато важно да се очувају стабилност и мир.

“Знам ја колико вам није лако и колико људи тешко живи. Знам да не живимо у свили и кадифи”, рекао је Вучић и нагласио да је, ипак, незапосленост била 26 одсто а јавни дуг 78 или 79 одсто, док је данас незапосленост 11 одсто,а јавни дуг 50 одсто.

Подсетио је да су успели у Лозницу да доведу инвеститоре “Минт” и “Адијент”. Како каже, “Адијент” је тек запослио 330 људи, а “Минт” још никога, али ће да запосли.

Приметио је да у целом Подрињу нема ни 130.000 људи и да ће, поред осталог, бити појачане субвенције за пољопривреднике.

Имамо, истиче, само један проблем, који траје вековима, не деценијама, а то је однос Срба и Албанаца, односно са приштинском влашћу, рекао је Вучић и додао да имамо посла тамо са неодговорним људима од којих не знамо шта све можемо да очекујемо.

“Али нећу да кукам, наш посао је да обезбедимо мир српском народу, да живе пристојно и да могу да добијају робу из централне Србије”, рекао је Вучић.

“Позивам их на мир и стабилност, немамо деце за бацање. Не треба нам рат и зато молимо Албанце да се умире. Дајте да покушамо да нађемо компромис. Ако нећете, хајде да живимо у миру, па ће можда доћи неке паметније генерације које ће то да реше”, додао је Вучић.

Вучић је рекао ће се градити нови аутопут поред Шапца и да жели да доведе инвеститоре у Шабац, као и да има новца да се различитим субвенцијама то помогне.

Вучић истиче да је поред реформи, које су спроведене и које се спроводе, поносан и на још једну ствар – на то што је Србија независна, суверена и слободна земља.

Навео је да га је у Владимирцима дочекало 2.500 људи, јер, како је рекао, када виде да је земља угрожена, неодговорним понашањем Приштине, недовољно одговорним и озбиљним понашањем појединих фактора споља и многим другим стварима, људи свим одбрамбеним механизмима реагују и хоће да помогну Србији.

Указао је да у Мачавнском округу данас није посетио само Мали Зворник, али је поручио да и за његове житеље има добре вести – та општина ће после 42 године имати прву фабрику – турског инвеститора који ће запослити 400 људи.

Честитао је грађанима Сретење и захвалио за огромну подршку. “Живео Шабац, Мачва, Србија”, поручио је Вучић.

Брнабић: Наш посао је да радимо у интересу грађана 

Премијерка Ана Брнабић поручила је грађанима у Шапцу, да председник Вучић и она свој посао раде само и искључиво у интересу грађана Србије и за бољу будућност свих.

 Брнабић је навела да су свесни и да их није срамота да признају да не знају све најбоље, те да из тог разлога свакога дана уче и то од најбољих.

Према њеним речима, цела Србија и Мачвански округ имају велики потенцијал – минерал јадарит који је откривен у Србији у руднику у тој области. Како је истакла, потребно је бити паметан и заштити и природна богатства Србије, која ће грађанима омогућити бољу економску будућност.

Брнабић је навела да садашња власт подржава велике инвеститоре, али и мале породичне фирме, предузетнике, који ће отворити посао за себе и још двоје или троје људи.

Како је навела, подршка малим предузећима пружена је кроз државни програм у оквиру којег су од 1. октобра прошле године уведене посебне порески подстицаји за младе, а који подразумева да у првих годину дана након покретања бизниса држава не узима од њих порез.

Председница Владе је додала да јој је посебно драго што су улагали у Мачвански округ у отварање фабрика, али и у системе за наводњавање, који су коначно почели да се граде. Изнела је податак да је 2012. године од укупног пољопривредног земљишта у Србији само три одсто било покривено системима за наводњавање.

“Ми смо сада покренули 14 нових пројеката, а један од њих је регионални систем за наводњавање у Мачви, у који је уложено више од четири милиона евра за 10.900 хектара и наставићемо даље”, истакла је Брнабић.

Премијерка је нагласила и да јој је председник Вучић небројено пута рекао да брине о Мачви и грађанима тог округа, како би остали на својим огњиштима и додала да су много урадили и за Мачву, Крупањ, Лозницу, Мали Зворник…

“Знате и ви и ја шта ће нам рећи и вечерас. Рећи ће нам – урадили смо много за Мачву, али нисмо урадили довољно, морамо више, брже, јаче”, закључила је Брнабић.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here