Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Фабрика немачке компаније “Бросе”, која почиње да се гради у Панчеву, једна је од најбољих инвестиција која се Србији догодила у последњих 50 година, поручио је председник Александар Вучић и указао да ће у њој радити 1.100 људи, са платама у распону од 750, за “обичне” раднике, до 2.100, колико ће за шест година имати инжењери.

Председник Александар Вучић је рекао да је то један од најважнијих корака за даљи развој земље, који су направљени.

Фабрика немачке компаније “Бросе”, једна је од најбољих ствари која се Србији догодила у последњих 50 година, поручио је председник Александар Вучић на церемонији којом се обележава почетак радова на изграњи фабрике.

“За ово живите и радите, за овакве дане. Колико год пажње да посветимо изградњи ове фабрике, није довољно. Ово је једна од најбољих ствари која се Србији десила у последњх 50 година”, истакао је председник Србије.

Према његовим речима, Бросе је једна од фабрика која ће да мења све, не само у Панчеву, Банату, већ ће позитивно да утиче и на Београд, целу Србију.

“За нас то значи додатни извоз од 450 милиона евра и 1. 100 нових радних места”, рекао је Вучић.

Он је истакао да ће “обичним” радницима плата у почетку бити 750 евра, инжењерима 1.500 евра, а до 2026. године плата ће бити између 1.900 и 2.100 евра.

“То само говори о значају ове компаније. Поносан сам на то што сте изабрали Србију”, рекао је Вучић.

Србија има још пуно одличних локација

Председник је поручио представницима “Бросеа” да Србија има још пуно одличних локација ако буду желели да саграде још неку фабрику у нашој земљи.

Вучић је нагласио да “Бросе” производи све што може да нам падне напамет од делова за аутомобиле, на пример, електромоторе, систем за управљање воланом, бензинске пуме, климе…

“Нема шта не рад, око 50 одсто свих новонаправљених аутомобила у свету има делове које је направила фабрика Бросе. Поносан сам што ће да раде у нашој земљи”, нагласио је он истичићи да ће то бити од великог значаја не само за Банат већ и целу земљу.

То ће бити од великог значаја не само за Панчево, већ и околна места и општине, Ковачицу, Опово, Црепају, Дебељачу, Идвор, Падина, Ковин и Алибунар, као и Београд.

Радници ће моћи ту да зарађују за себе и своје породице, додао је Вучић.

Градиће се у оквиру те инвестиције и развојни центар који ће имати сарађу са универзитетима у Београду и Новом Саду, навео је Вучић додајући да ће се ту правити нове технологије које ће допринети развоју земље.

Напоменуо је да ће 41 одсто запослених односно 460 радника бити високог образовања.

Вучић је захвалио немачким предузећима, али и немачкој влади и амбасади те земље у Београду на помоћи у привлачењу немачких инвестиција у Србију.

“Сигуран сам да нисмо увек испунили све захтеве наших немачких пријатеља, али смо се трудили да урадимо највећи део, све што можемо. Верујем да због тога постоји та врста поверења између нас и немачких компанија”, рекао је Вучић.

Немачке компаније значајан послодавац у Србији 

Истиче да су немачке компаније значајан послодавац у Србији, пошто запошљавају више од 65.000 људи.

Вучић је челницима “Бросео” поручио да би могли да помогну и кошаркашки клуб Тамиш.

“Пресрећан сам што ћете ићи у другу фазу вашег пројетка. Честитам целој Србији нешто због чега је велики број људи морао напорно да ради, из Србије и Немачке”, поручио је Вучић и захвалио свима који су учествовали у том пројекту.

“Ово је једна од најлеплших и наважнијих ствари и нешто о чему смо само сањали”, рекао је он и напоменуо да ће град Панчево имати веће приходе за инфраструктуру.

Ово је ваша кућа, ви сте толико важни за Србију и све што се буде збивало у Србији консултоваћемо се и са вама, као и са другим немацкци фирмама, поручио је Вучић.

По питању услова пословања, Вучић каже да неће бити повећавања корпо-такси нити ПДВ-а, већ да ће се обавезе само смањивати.

“Радићемо на смањењу обавеза и пореза на добит у будућности, а посебно пореза и доприноса на плате, јер желимо да додатно помогнете наше радника и да остварујте већи профит”, нагласио је председник.

Такође, додаје да ће се та инвестиција значајно одразити и на наше спољно-трговинске билансе и БДП и укупно наше економске стање у Србији.

“Ретке су овакве ствари, са оваквим квалитетом инвестиција којима можемо да се похвалимо. Урадићемо све да буду њихова уилагања још већа у будуцности”, поручио је Вучић.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here