Mesto za reklamu

22.06. 2019.

Председник Александар Вучић истакао је да би било најбоље да Црна Гора и Србија спусте тензије и додао да ће мишљење о ставу Венецијанске комисије о црногорском закону о слободи вероисповести изнети када он буде објављен.

Александар Вучић је, упитан да прокоментарише медијску кампању у Црној Гори против Србије и Срба, као и, како наводи влади у Подгорици, позитивно мишљење Венецијанске комисије, рекао да се кампања води у Црној Гори против Србије и Срба, а у Србији се води обрнута кампања.

“Најбоље је да станемо и једни и други. Волео бих када би било могуће”, нагласио је Вучић.

Додаје да му је најсмешније када у медијима прочита да Србија води кампању против Црне Горе, а у њиховим медијима се објављује десетак страна о наводној стогодишњој српској окупацији Црне Горе.

У вези са позивањем амбасадора Србије у Подгорици Зорана Бингулца у Министарство спољних послова Црне Горе, Вучић је оценио да се ради о мери за унутрашњу употребу.

“Питао ме је министар Ивица Дачић да шаље ноту. Замолио сам га да то не ради. Ми ћемо то чинити када буде било нешто стварно, а не због изјаве неких политичара или других. Могли би на дневном нивоу да шаљемо 15 нота. Али боље је да спуштамо тензије. То служи интересима српског народа. Подизање тензија неће никоме да послужи да живи боље ни у Пљевљима, Херцег Новом и другим местима. Треба да помогнемо нашем народу, а не да му одмажемо”, поручио је Вучић.

Што се Венецијанске комисије тиче рекао је да жели да сачека закључке.

“Волим да прочитам одлуку Комисија пре него што доносим закључке”, нагласио је председник.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here