Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Србије Александар Вучић договорио се у телефонском разговору са председником Русије Владимиром Путином о сусрету у Москви пре краја године. Вучић је Путину честитао рођендан.

Српски и руски председник су се договорили да се пре краја године састану у Москви и размене ставове о најважнијим питањима, а посебно о Косову и Метохији.

Путин је Вучићу рекао да прати то што ради и да добро разуме да се Србија налази у сложеној ситуацији, као и то да је спреман да помогне, саопштила је Служба за информисање председника Републике.

Вучић је захвалио на пажњи коју Путин посвећује развоју српско-руских односа, због чега у Србији ужива искрено поштовање и велико поверење.

Он је, такође, изразио захвалност за речи подршке очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, које му је пренео министар Сергеј Лавров, на недавном састанку у Њујорку.

Честитајући рођендан, Вучић је Путину пожелео добро здравље и личну срећу, као и снагу да у будућности успешно заступа интересе Русије и братског руског народа.

“Пријатељски разговор са председником Русије Владимиром Путином. Договорили смо сусрет у Москви пре краја године и честитао сам му 67. рођендан”, написао је Вучић и на свом Инстаграм профилу “Будућностсрбијеав”.

Последњи пут двојица председника састали су се почетком ове године, у јануару, када је Путин посетио Србију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here