Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председник Александар Вучић разговарао је са представницима Срба из региона и изразио задовољство што је показано јединство. Поручује да Србија неће понављати грешке из прошлости и неће никоме наметати своју вољу, али неће ни дозволити да било ко угрожава идентитетска права српског народа.

“Захвалан сам свим људима, иако они не представљају увек исте политичке опције, јер смо показали јединство српског народа и жељу да очувамо српски језик, културу, традицију и да се за наше циљеве боримо мирним средствима, не угрожавајући интегритет било које земље у региону, али поштујући право на очување посебности наших националних, верскихм права”, рекао је Вучић.

Додао је да су састанку присуствовали представници Срба из Словеније, Хрватске, БиХ, РС, Црне Горе и Северне Македоније. Навео је да су разматрали позицију Срба у свакој земљи, као и начин на који држава Србија може да помогне.

“Радићемо много као Србија и помагаћемо нашем народу, а посебно ћемо да радимо на идентитетским правима, очувању спрског језика и писма”, подвукао је Вучић.

Такође, навео је и да ће се радити на заједничкој припреми за попис, јер Србија и Срби желе да сачувају српски идентитет, односно идентитет оних људи који желе да искажу национална осећања као у прошлости.

Председник је, међутим, указао да састанак није био лак, те да се говорило о проблемима, а да “посебно није био лак” када се говорило о ситуацији у Црној Гори.

Србија ће, поручио је, поштовати све друге државе, али ће увек подржавати борбу за останак и опстанак српског народа на вековним огњиштима и то ће чинити у складу са законима дргих држава у региону.

“Србија неће понављати грешке из прошлости, никоме нећемо наметати своју вољи, али ни довозлити да угрожавају идентитетска права нашег народа. На то имамо право, то смо чинили до сада и чинићемо и у будућности”, поручио је председник.

Председник Вучић је најавио је да ће следећи сусрет у истом форматуу бити одржан крајем августа или почетком септембра. Додао је и да му је драго што се са Србима из региона састао управо на новом аеродрому, између Краљева, Чачка и Крагујевца.

“Верујем да је то добар сигнал за будућност народа”, рекао је председник Вучић.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here